Kostbaar puntenverlies Berkum

Nunspeet – VV Berkum heeft de belangrijke uitwedstrijd tegen Nunspeet met 3-0 verloren en leed daarmee kostbaar puntenverlies. Verdedigingsfouten hielpen Nunspeet aan de doelpunten terwijl het gehavende Berkum opnieuw geen kans wist te verzilveren.

diender.jpg
Foto: Rainer Fröhlich

“Na de 1-0 zat de gelijkmaker er meer in dan de 2-0 omdat wij toen op alle gebieden de betere ploeg waren en kansen hadden, maar door fouten ga je opnieuw het schip in,” aldus Berkum-trainer Michel van Oostrum. Zijn Nunspeetse collega Lucas Hoekman, eerder deze week aangetreden als vervanger van Edwin van Nijen, vond echter de winst van zijn ploeg verdiend. “Onze jongens hebben het goed opgepakt.”

Berkum startte door een steeds verder uitdijende lijst met uitvallers noodgedwongen weer met een danig aangepaste selectie. Daarbij viel op dat A-junior Youp Kok een basisplaats in de spits kreeg en dat vulde hij niet slecht in. Verder was Jurian Meijntjes in de laatste lijn teruggekeerd en was Bas Bouwhuis, normaliter middenvelder, nu actief als rechtsback. De geïmproviseerde Berkum-verdediging was duidelijk niet goed op elkaar ingespeeld en straalde ook niet echt zelfvertrouwen uit. Dat laatste ging overigens ook op voor veel spelers in de andere linies.

In de eerste helft vloeiden daar nog geen problemen uit voort, al kwam Berkum na een kwartier spelen goed weg toen een schot van Michel Hup via de paal naast het doel belandde. Ongeveer 20 minuten later leken Youp Kok en Chris van der Meulen na een bekeken pass alleen op de Nunspeet-goal af te kunnen gaan maar Youp speelde de bal wat te ver voor zich uit zodat keeper Barry Reys kon redden.

Na rust leek Berkum te weinig geconcentreerd uit de kleedkamer gekomen want al bij de eerste Nunspeet-aanval was de achterstand een feit. Slecht uitverdedigen van Berkum-zijde werd afgestraft door Erwin Schouten: 1-0. Na bijna een uur had Nunspeet de voorsprong kunnen vergroten toen Peter Huijgen door leek te breken maar de goed uitgekomen doelman Mathijs Bouwhuis bracht redding. Direct daarop had Chris van der Meulen de schade voor Berkum kunnen repareren, na goed aanspelen door Pascal Diender, maar hij mikte naast en vervolgens misten de ingevallen Jeffrey van der Vlist en opnieuw Chris van der Meulen nog mogelijkheden.

Dat werd efficiënter aangepakt door Nunspeet toen de Berkum-verdediging in de 77e minuut werd uitgespeeld en Peter Huijgen door kon gaan. Aan Berkum-kant vonden velen dat er daarbij sprake was van buitenspel maar scheidsrechter Van de Ketterij dacht daar anders over. Huijgen had er vervolgens geen moeite mee om de 2-0 aan te laten tekenen. Berkum trachtte nog de stand een wat draaglijker aanzien te geven, onder meer door Pascal Diender en Felix Hermsen die een aantal keren dicht bij een tegentreffer leken maar ook het doel niet wisten te vinden. In blessuretijd breidde Nunspeet de voorsprong zelfs nog uit toen een voorzet van Michel Hup goed werd ingekopt door Erwin Schouten die daarmee voor de 3-0 zorgde.

Omdat concurrent DVS ’33 ook won liep zowel die ploeg als Nunspeet op de ranglijst van de Hoofdklasse C verder weg van Berkum, dat daarmee nog wat verder in de problemen is gekomen. Volgende week zal thuis tegen hekkensluiter PKC ’83 dus eindelijk de winst weer eens moeten worden binnengehaald!

 

Nunspeet-Berkum, 29 januari 2011
Eindstand: 3-0 (0-0)
Doelpuntenmakers: 46. Erwin Schouten (1-0), 77. Peter Huijgen (2-0), 90+1 Erwin Schouten (3-0)
Gele kaarten: Edmund Mijnheer (Berkum), Roy van Velzen, Bram Zwaan, Marnix Tissingh (Nunspeet)
Opstelling Berkum: Mathijs Bouwhuis, Pascal Diender, Jeffrey Pohowainjaan, Edmund Mijnheer, Youp Kok, Bas Bouwhuis, Marc van der Meulen, Chris van der Meulen, Richard Bouwmeester, Felix Hermsen, Jurian Meijntjes (65. Jeffrey van der Vlist)
Opstelling Nunspeet: Barry Reys, Jerrol Poot, Bram Zwaan, Gerjan Mulder (72. Marco Drost), Patrick Pluim, Roy van Velzen, Pedro van de Bunte, Marnix Tissingh, Erwin Schouten, Peter Huijgen, Michel Hup

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Kostbaar puntenverlies Berkum”

  1. Las ook al soortgelijke tekst op sportiefzwolle.nl over Youp:

    Daarbij viel op dat A-junior Youp Kok een basisplaats in de spits kreeg en dat vulde hij niet slecht in.

    : Gefeliciteerd met het goede debuut; de kop is eraf!

Reacties zijn gesloten.