CSV oefent tegen Nagele

Zwolle – CSV ’28 oefende onder een stralende zon, maar met een snijdend koude wind dwars over het veld, tegen de v.v. Nagele, wat uitkomt in de 3e klasse D van het district Noord. Het werd een wedstrijd met twee gezichten.

CSV ’28 had de eerste helft het beste van het spel en zocht onmiddellijk het doel van de tegenstander. Een combinatie tussen Oumar Sylla en Gert-Wim van de Esker zag er veelbelovend uit, maar leverde uiteindelijk niets op. Maar na een kwartier was de ploeg succesvol. De uitstekend spelende Fikret Akin lanceerde met een pass van 30 meter Leon Steenbergen, die doeltreffend afsloot (1-0). Dezelfde Steenbergen kreeg even later opnieuw een kans, maar hij kopte een op maat gegeven voorzet van Mayken Stolte te zacht in, zodat de keeper redding kon brengen. Fikret Akin bleef maar goede passes “strooien”, maar de aanvallers waren deze middag niet alert genoeg om de voorsprong te verhogen. CSV kroop vervolgens 2x door het oog van de naald. Eerst blokkeerde Willem te Vogt een gevaarlijk schot van Ad Withaar en even later mikte Emiel Krops uit vrije positie naast het doel van Wibo van Dijk.

De 2e helft had een ander beeld. CSV ’28 gaf achterin te veel ruimte weg en stelde Nagele in staat om het initiatief aan zich te trekken. In het tijdbestek van 2 minuten moest eerst Guy N’Gouan keeper van Dijk helpen en direct daarna voorkwam Mikel van der Vegt dat Ad Withaar de gelijkmaker zou scoren. CSV probeerde wel om het spel wat te verplaatsen en Nagele had geluk toen Gert-Wim van de Esker een voorzet van Kevin Landman niet goed raakte, maar daar bleef het eigenlijk bij.

Een kwartier voor tijd kwam Nagele op gelijke hoogte. Nadat CSV de bal op het middenveld wat gemakkelijk verspeelde, schakelde Nagele snel om en scoorde via Ad Withaar de verdiende gelijkmaker. Er kwam nog een mogelijkheid voor CSV toen Mart Borns een dieptepass gaf aan Gert-Wim van de Esker, maar die kans leverde uiteindelijk niets op. Het slot van de 2e helft was weer helemaal voor Nagele met goede kansen voor Roy Hamstra en Jos Withaar, maar zowel de paal, als ook keeper Wibo van Dijk voorkwamen dat er een winnaar van het veld stapte. De A-junioren Kevin Landman en Michel Lassche, die beiden in de 2e helft meespeelden, kunnen terugzien op een verdienstelijk optreden in de hoofdmacht van CSV ’28.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)