FC Zwolle verliest Reijnen maar haalt Drost

Zwolle – AZ neemt Etiënne Reijnen over van FC Zwolle. De 23-jarige verdediger krijgt, als hij de medische keuring doorstaat, een contract voor 3,5 jaar bij de Alkmaarders. Jeroen Drost wordt de tijdelijke vervanger van Reijnen bij Zwolle.

Door het vertrek van Gil Swerts (Feyenoord) en Kew Jaliens (Wisla Krakau) eerder deze maand was AZ wat dun in haar verdedigers komen te zitten. Met de komst van Reijnen is dat probleem opgelost. De verdediger is tot de zomer van 2014 vastgelegd en Zwolle krijgt een kleine vergoeding voor Reijnen. Zwolle heeft al een vervanger voor Reijnen gevonden. De koploper van de Eerste Divisie huurt het komende half jaar Kampenaar Jeroen Drost van Vitesse.

Artikel delen:
Reacties 20
 1. Ben benieuwd of het hierbij blijft.
  Over het vetrek van Reinen was hier niemand echt van onder de indruk.Maar iemand uit een team dat goed draait iemand weg halen. Ben benieuwd hoe dat afloopt.


  Maak melding

 2. Pik in die vergoeding en doe er maar een mooie strik omheen.
  Reijnen heeft altijd wel inzet getoond maar kwam vaak kwaliteit te kort voor de top van de JL, ben dus echt benieuwd.


  Maak melding

 3. Bericht door Marcello, op 30 januari 2011 om 22:53
  Op Twitter wordt Sjoerd Ars genoemd als vervanger voor Bas Dost

  Laten we hopen dat het niet zo is!


  Maak melding

 4. Gebeurd altijd met hoge bomen, er wordt wat gehaald. Volgens mij maar de FC dit seizoen het verschil…..er staat volgens mij een uitstekend en snel anticiperende Technische staf achter……Komt goed dus; eerst KAMPIOEN WORDEN!!


  Maak melding

 5. Een hoop kenners hier op dit forum. AZ zal heus wel weten wat het doet door Reijnen te halen. Zo slecht zal hij niet zijn, niet piepen h?, als hij het bij AZ goed doet. Als ik Zwolle supporter was zou ik het jammer vinden dat zo’n speler vertrekt. Maar hier gaat hij nog net niet met pek en veren de stad uit 😀


  Maak melding

 6. @Stadshagenees, hij is nog jong, zou evt nog veel kunnen leren daar idd! Maar ik ben blij VOOR NU dat ze hem hebben gehaald ipv Botteghin 😉


  Maak melding

 7. FC Zwolle heeft interesse in FC Eindhoven spits Rochdi Achenteh.

  De Eindhovenaren hebben een vraagprijs neergelegd en de Zwollenaren tot maandagavond 20.00 uur de tijd gegeven om een besluit te nemen. Volgens FC Eindhoven is Achenteh wel geïnteresseerd in een overstap naar de koploper in de Jupiler League. Als Zwolle kampioen wordt, promoveert de club naar de Eredivisie.  Maak melding

 8. @Marcello

  Rochdi Achenteh speelt voornamelijk als linksback of linksback en is op die posities één van de meest veelbelovende spelers van Nederland. Als FC Zwolle deze speler vastlegt troeft het heel wat Eredivisieclubs en buitenlandse club af. Spannend hé vandaag wie er blijft/vertrekt?

  Reijnen mooie transfer gemaakt, veel succes in Alkmaar. Met Drost beschikt FC Zwolle weer over een linksbenige centrumverdediger met 101 wedstrijden ervaring op het hoogste niveau. Kan in noodgevallen ook op de linksbackpositie uit de voeten. Al zie ik daar het liefst Tissingh.


  Maak melding

 9. FC Zwolle zal zich zeer waarschijnlijk niet gaan versterken met Rochdi Achenteh. De koploper uit de Jupiler League wil niet voldoen aan de vraagprijs van FC Eindhoven.

  ⤝We liggen te ver uit elkaar. Eindhoven denkt aan veel grotere bedragen⤝, aldus FC Zwolle-voorzitter Adriaan Visser. Achenteh, die op meerdere posities uit de voeten kan, zag een transfer naar FC Zwolle zelf wel zitten.  Maak melding

Reageer