Twee miljoen voor verbetering fietspad Mastenbroek

Zwolle – Het Nationaal Landschap IJsseldelta trekt bijna twee miljoen euro uit voor de verbetering van zo’n 18 kilometer fietspad in de polder Mastenbroek. De werkzaamheden worden gecombineerd met de aanleg van natuurvriendelijke oevers door het Waterschap Groot Salland.

“Op deze manier kunnen we werk-met-werk maken, zodat fietsers, wandelaars, kanoërs en vissers nog meer kunnen genieten van deze prachtige omgeving”, zegt gedeputeerde Theo Rietkerk van de provincie Overijssel. In totaal wordt bijna 18 kilometer fietspad onder handen genomen. Het project richt zich op het gebied met daarin de Machinevaart, de Bisschopswetering, de Oude Wetering, de Kerkwetering en de Nieuwe wetering. Op de meeste plekken wordt het betonnen fietspad vernieuwd en verbreed, zodat het beter toegankelijk is.

Uitgangspunt daarbij is het fietspad, zoals dat nieuw is aangelegd langs de Wolfshagenweg. “Op die manier kunnen fietsers en wandelaars beter gezamenlijk gebruik maken van de paden”, aldus Theo Rietkerk. “Verder is er aandacht voor de fietsers in de kern Mastenbroek. De verkeerssituatie bij de kruising en de oversteek bij de school worden veiliger gemaakt.”

De werkzaamheden aan de fietspaden worden uitgevoerd onder verantwoordelijkheid van de gemeenten Kampen, Zwolle en Zwartewaterland.

Zoals aangegeven wordt het verbeteren van de fietspaden uitgevoerd in combinatie met de aanleg van natuurvriendelijke oevers. Dit is een opgave, die het Waterschap Groot Salland zal realiseren, in het kader van de kaderrichtlijn water. Daarbij gaat het om de verbetering van de waterkwaliteit in het gebied. Bij de aanleg wordt nadrukkelijk rekening gehouden met het feit dat rechte lijnen kenmerkend zijn voor de polder Mastenbroek. Kanoërs en vissers

De polder Mastenbroek is populair bij kanoërs en vissers. Ter hoogte van de kern Mastenbroek wordt een locatie gecreëerd voor de bouw van een steiger voor de minder valide visser. Ook worden enkele delen van weteringen extra uitgediept voor overwinterende vissen. Verder worden langs twee stuwen in de Bisschopswetering vispassages aangelegd. De steigers en rustplaatsen van de bestaande kanoroutes worden behouden. Wel komt er een geleidelijke overgang tussen de nieuwe natuurvriendelijke oevers en deze locaties. “Bij de ontwikkelingen van het plan is rekening gehouden met aandachtspunten, die vanuit vissers en kanoërs zijn aangereikt”, aldus Rietkerk.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

4 gedachten over “Twee miljoen voor verbetering fietspad Mastenbroek”

  1. Graag!
    Ik wil nog wel eens even lekker de polder infietsen, maar neem nu regelmatig de rijbaan in plaats van het soms krakkemigge fietspad.

  2. Moet daar zoveel voor gebeuren dat het EUR 120/meter moet kosten? Want het “echte” werk betaalt het waterschap zoals ik het hierboven lees.
    Ben niet tegen mooi-weer-fietspaadje, dat dan weer niet
    😉

Reacties zijn gesloten.