Twistvlietpark in de lift

De gemeente Zwolle heeft een plan gemaakt om het Twistvlietpark nog aantrekkelijker te maken. Wethouder Peter Pot van Groen geeft a.s. woensdag de aftrap door een 6 meter hoge ceder te planten. Deze ceder is de gemeente aangeboden door de Rabobank. Wethouder Pot: “Het is goed dat het park verder verfraaid wordt. We hebben geluisterd naar de bewoners en hebben hun wensen zo goed mogelijk betrokken in het nieuwe plan.” Wethouder Pot is blij met de gift van de Rabobank: “Het is typisch een voorbeeld van samen maken we de stad.”

Het nieuwe plan omvat een centrale zitplek, een speelplek voor de kleintjes, bloeiende heesterrozen, wintergroene heesters en meer voorjaarsbollen. Vanaf donderdag 22 maart is een tekening van het plan te zien in het Informatiecentrum in het Cultuurhuis. Aan de rand van het park wordt woensdag ook een grote Magnoliaboom geplant. Deze boom moest wijken voor de aanleg van de nieuwe Hasselterweg en heeft nu een nieuwe bestemming gevonden in het Twistvlietpark.

Artikel delen:
Reacties 18
 1. Laat ze dan ook voor de hondeneigenaren een losloopveldje maken (bij voorkeur met een hekje van een meter hoog ofzo er omheen voor duidelijke afbakening) zodat niet het hele park vol met schijt hoeft te liggen.


  ⚠️ Meld

 2. Tja je kan er wel een hondenuitlaatveldje met een meters hoog hek omheen plaatsen maar dat werkt toch niet. De luie hondenbezitter gaat daar echt niet naar toe. Misschien moeten deze mensen is opnieuw worden opgevoed. Bij ons in de straat woont ook zo’n stel. Jonge hond aangeschaft en te lui om hem zindelijk te maken dus laten ze hem uit op het balkon. Als ze zin hebben dan laten ze hem uit. Hupsakee zo in de groenstrook bij ons aan de overkant. Tien meter en tien meter terug.  ⚠️ Meld

 3. -honden uit ’t park: eens
  -graag evenementen in het park zoals (avond voor vorig S.hagenfestival) verplicht gesteld!
  -graag de vele suggesties tijdens het vorige wijkplatform serieus overwegen en de heersende (niet altijd door mij gedeelde) onvrede zo veel mogelijk wegnemen. En niet afdoen met een boompje en een bolletje want dat lijkt me erg simpel?


  ⚠️ Meld

 4. Wilma heeft zeker een punt met haar “luie hondenbezitters” hier ook velen van gesignaleerd OP ons mooie strand aan de Milligerplaya. Rest maar 1 ding: wie niet luisteren wil, moet voelen in de PORTEMONNEE. Bedoel, heb nixxx tegen die trouwe 4-voeter maar het baasje moet zich aan de regels houden. Anders is een bekeuring volgens mij het simpele gevolg. In het verkeer wordt voor minder bekeuringen uitgedeeld, bijvoorbeeld aan arme scholieren.


  ⚠️ Meld

 5. Ik zie ook meer dan genoeg lakse en luie hondeneigenaren maar ik heb er wel hoop op dat de mensen die met hun hond in het park lopen in ieder geval niet te lui zijn om dan een eventueel hondenlosloopterrein op te zoeken; ik ken geen woningen die binnen een straal van 10 meter van het park zitten (goed, die gele flats wel); midden in het park zitten ze toch een flink eind bij hun woning vandaan. Die mensen zijn in ieder geval niet van dezelfde ‘soort’ als de overburen die Wilma beschrijft (hoewel de aanlijnplicht wel h?©?©l erg vaak ‘vergeten’ wordt en daarbij ook vaak de strontopruimplicht omdat onaangelijnde hond achter baasje (en daarmee uit het zicht) z’n ‘werkje’ doet)

  Hoe zit het trouwens met de controle door politie? Ik heb nog geen agent gezien maar wel genoeg loslopende honden en schijtende honden op plekken waar het niet toegestaan is.

  Maar goed, het gaat over het park en niet over de honden.
  Met name speeltoestellen zie ik wel zitten in het park. Er zijn te weinig ‘grote’ speeltoestellen. De her-en-der verspreide wipkippen schieten ook niet echt op. Zet voor mijn part een mooie grote speeltuin in het park.


  ⚠️ Meld

 6. struiken!! die mis ik echt in Stadshagen! Zet een zooitje rododenderons in het park bijvoorbeeld. (maar ook elders in de wijk) Vul het op, niet her en der een boom zoals nu, het park ziet er vreselijk kaal uit! En nog meer op fietsers letten die er doorheen gaan. dus ook naast de apotheek hekjes en doorgang tot het pad voor de fietsers belemmeren!


  ⚠️ Meld

 7. Sinds de hekken aan het Klokkengieterpad geplaatst zijn, is het aantal fietsers drastisch gedaald in het park. Meer belemmeringen zie ik niet direct de noodzaak van in.


  ⚠️ Meld

 8. Vind het ook wel aardig goed met de doorfiets-betutteling. Idd struiken zijn zo gek nog niet maar serieus tijdens het afgelopen Wijkplatform (afgeladen vol) zijn er zat suggesties gedaan. Hoop dat er vervolgens wat mee gedaan wordt! En hoop dat de gemeente echt gaat voor een spetterend Stadshagenfestival! Of het nu in het park is (zoals de gemeente wil) of weer naast de 7sprong. De wijk is toe aan meer gezelligheid!!! We hebben hier verdorie niet eens een kroeg/cafe/grandcafe/wijkcentrum of gezellige ontmoetingsplaats. Hoe zit het overigens met de nog steeds leegstaande plek voor HORECA onderin het Cultuurhuis? En het de plek voor HORECA aan de Milligerplas? Moeten we het dus hebben van de festiviteiten die door de Wijkstichting, Travers of door Level-Z (!) georganiseerd worden?!

  LAAT HET VAKER FEESTELIJK EN GEZELLIG ZIJN IN ONZE MOOIE WIJK


  ⚠️ Meld

 9. Begrijp de politiek trouwens ook niet hoor. Zo’n Swollwacht ook, is overal als de kippen bij als er (persoonlijk) of electoraal gescoord kan worden. Heeft diverse politici in Stadshagen wonen; hoort iemand ze mbt bovenstaand onderwerp?

  Nou ik heb ook in Berkum gewoond maar daar kreeg en krijgt de politiek en met name gepensioneerde politici dmv lobbyen, (ok “vies woord”) maar goed het gaat om het doel, altijd heel veel voor elkaar. Zo niet alles! Volgens mij werkt dat ook eerder, stille diplomatie zeg maar en niet dat geschreeuw in de kranten.

  Swollwacht, zie dit als een uitdaging en laat zien dat jullie ook anders kunnen. Heb je in elk geval mijn sympatie terug gewonnen en misschien zelfs mijn stem.


  ⚠️ Meld

 10. Goeie opmerking Roy “Gezelligheid maak je zelf” en maak je geen zorgen, vind persoonlijk dat ik over dat onderwerp in mijn leven niet te klagen heb. Anders zoek ik het wel op. Maar de gemeente heeft volgens mij een soort sociale verplichting de wijk zo in te richten dat men elkaar kan ontmoeten. Iedereen, dus ook de “Level-Z-ers” dus nu al lang wachten op een vast plekkie. Trouwens 31 maart een geweldig initiatief nemen met een groot feest in het cultuurhuis. Moet zeggen dat sinds die locatie er eindelijk is, men daar wel goed terecht kan om iom Ilse ruimte te reserveren. Terug naar mijn punt, het voorbeeld “Stadshagenfestival” moet van de gemeente in het Twistvlietpark, ok afwachten dus of we voor onze plannen groen licht krijgen. Maar inmiddels begint de organisatietijd te dringen. En over mijn post van gister: weet jij wel Horeca in deze hele grote wijk die al bijna 10 jaar bestaat? Al is het maar een wijkcentrum……Op die manier zou de gemeente kunnen bijdragen aan gezelligheid in onze MOOIE wijk.
  Men heeft eerst heeeeeeeeel veel verdiend aan Stadshagen (huizenverkoop etc.) en zich (volgens mij) niet zo heel druk gemaakt over de “nazorg”. O.k. nazorg was er wel: zorgen dat de auto uit de wijk komt en je (zelfs in NOODSITUATIES) plotseling niet meer met de auto van de ene kant van de wijk naar de andere kant kunt komen. Maar goed daarover heb ik al wat vragen gesteld.

  Dus nogmaals Gemeente: niet alleen de lusten ook een goed en communicatief (2-zijdig graag) lasten-beleid?! Hoopte gisteravond de meest rebelse politieke partij te prikkelen, maar ik geloof dat ik de partij van mijn eigen voorkeur maar weer ga benaderen als blijkt dat het allemaal (besluitvorming en daadkracht) echt niet sneller kan.

  Sorry voor dit verzuurde stukje op de dag dat de Lente ontkiemt.


  ⚠️ Meld

 11. Goede ontwikkeling trouwens, die gesponsorde parkattributen. Kijk maar eens hoe vaak je bedrijfsnaam wordt genoemd.
  En dit is niet cynisch bedoeld.


  ⚠️ Meld

 12. Of zou het (ivm bovenstaand politiek Berkum-Stadshagen hersenspinseltje) zo zijn dat veel wijken door pol.partijen als speerpuntwijk worden gezien? Berkum bijvoorbeeld door CDA; Swollwacht en met name hun ombudsman maakt zich (vaak terecht) druk om het mooie Westenholte, over Holtenbroek las ik tot mijn verbazing van een politicus toch (?!) dat de ontwikkelingen allemaal nog niet goed genoeg zouden zijn. De binnenstad is natuurlijk jachtterrein van de VVD (omdat daar veel ondernemers en Horeca zit) zie ook de columns van Gerrit van der Kooy. Welke politieke partij heeft Stadshagen dan tot speerpunt?


  ⚠️ Meld

 13. GL? Peter Pot hebben we in ieder geval aan het woord gezien over groen.
  SP misschien?

  Ik gok dat het een wat linksere partij is of zal worden.


  ⚠️ Meld

 14. Vrees dat er tot nu toe nog geen 1 partij echt voor Stadshagen in de bres is gesprongen. Heb er nog niets van gemerkt tenminste. Idd van een wijkwethouder mag je tenminste betrokkenheid verwachten, deze is toevallig van GL. Maar of ie nou zou heel veel voor onze wijk gedaan heeft? Gehoord over het hot-item verkeer door Stadshagen? Horeca of andere zeg maar vrije tijds voorzieningen? Ok de jeugd krijgt eindelijk een eigen plekkie maar die container vond ik niet zo’n super idee. Het nieuwe onderkomen ziet er op de site mooi uit maar ingebruikname wordt ook pas 2008. Stadshagenfestival organiseren we ook zelf. Maar goed over de relatie S.hagenfestival en park hoorde ik net wat nieuws. Dus daar schrijf ik even niet meer over. Hoop dan elke politieke partij wat voor onze wijk wil betekenen. Logisch zou misschien de PVDA zijn als erfgenaam van de naar de 1e kamer vertrokken Margriet Meindertsma; 1 van de founders van onze wijk. Maar ik wil het nog wel eens met enkele woorden proberen te schrijven wat ik mis:
  -een hart
  -(sociale) cohesie
  -samenhang (ook tegengewerkt door de beschreven verkeerssituatie)
  -trots op je wijk

  Toch wil ik positief afsluiten: ik woon, leef en recreeer (vind de plas en oa Westerveld geweldig) hier al wel met veel plezier. Maar ik hoop dat de minpunten ook de politieke aandacht krijgen die ze verdienen.


  ⚠️ Meld

Reageer