Herstelwerkzaamheden in Oude Katerveersluis

Zwolle – In opdracht van de gemeente Zwolle voeren de aannemers Tebezo en Beensgroep bijzondere restauratiewerkzaamheden uit in Rijksmonumentcomplex Oude Katerveersluis. Men doet er alles aan om de oorspronkelijke elementen van het Rijksmonument in de goede staat te houden.

Vakkundige restaurateurs nemen de sluisdeuren, in het benedenhoofd aan de stadszijde van de Kleine en Grote Katerveersluis onder handen. Het is nog onbekend hoe lang het werk duurt. De restauratiewerkzaamheden van de sluisdeuren zijn voor geïnteresseerden goed te bezichtigen aan de Nilandsweg.

Twee stellen sluisdeuren van het sluizencomplex hebben in beperkte omvang houtaantasting op de waterlijn. Eén stel sluisdeuren zitten sinds november vorig jaar in de werkplaats van de restaurateur in Genemuiden en het andere stel sluisdeuren wordt aan de Nilandsweg onder de brug van de A-28 gerestaureerd. Het werk bestaat uit het aanbrengen van enkele nieuwe balken en beplanking, het conserveren van de houten constructie en het controleren van het ijzerwerk.

Artikel delen:
Reacties 4
 1. Vakmanschap zeg! Misschien kan dit onvolprezen weblogZwolle hier

  Men doet er alles aan om de oorspronkelijke elementen van het Rijksmonument in de goede staat te houden.

  op zijn tijd ook een foto van maken?


  Maak melding

 2. Als ze dan weer bezig moeten zijn op de bruggen van Katerveer, laat ze dan alsjeblieft een borden plaatsen dat de brug afgesloten is en dat graag aan het begin van de Katerveerdijk en niet zoals laatst 1 meter voor de brug. Liefst ook met een omrijroute.

  Kon je helemaal terugrijden via de Willemsvaartbrug/Oude veerweg om tot de ontdekking te komen dat ze onder het viaduct van de A 28 de boel ook hadden afgesloten.


  Maak melding

Reageer