Opening expositie ‘Jij & fotografie natuurlijk’

Zwolle – De afgelopen weken zijn 22 kinderen druk in de weer geweest met het maken van natuurfoto’s in Zwolle. De kinderen laten in expositie ‘Jij & fotografie natuurlijk’ hun bijzondere foto’s zien wat er zoal door de jeugd van de Zwolse natuur is vastgelegd. Wethouder Dannenberg gaat op woensdag 9 februari om 16.00 uur op een feestelijke wijze de expositie openen, in het Stadskantoor op het Lübeckplein 2 te Zwolle.

De gemeente Zwolle, Doepark Nooterhof en natuurfotograaf Sterre Delemarre hebben zich sinds januari dit jaar ingezet voor het unieke project “Jij & fotografie natuurlijk”. Dit maakt onderdeel uit van een groot natuurfotografieproject voor kinderen van 9 t/m 12 jaar in de provincie Overijssel. In het schooljaar 2010 – 2011 gaan kinderen op tien plekken in de provincie de natuur ontdekken en fotograferen. Op elke plek vinden er een fotografieworkshop en een terugkommiddag plaats en wordt een plaatselijke expositie ingericht. Alle tien projecten samen geven een prachtig overzicht van de natuur in Overijssel. Het natuurfotografieproject houdt de komende tijd een fotoworkshop voor de Zwolse jeugd. De geïnteresseerden kunnen zich opgeven voor de workshop via www.jijenoverijssel.nl/jijenfotografie .

Project ‘Jij & fotografie natuurlijk’ wordt georganiseerd door natuurfotograaf Sterre Delemarre en stichting De Ulebelt uit Deventer, in samenwerking met de provincie Overijssel. Partners bij het project in Zwolle zijn de gemeente Zwolle en Doepark Nooterhof van de Landstede.

Artikel delen:

Reageer