Zip your Lip op Carolus Clusius College Zwolle

Zwolle – Carolus Clusius College Zwolle krijgt op 08-02-2011 bezoek van Zip your Lip. Vanaf maandag 31 januari tourt Zip your Lip met de Scholentours langs 30 middelbare scholen. Door educatieve voorlichtingsbijeenkomsten betrekt zij de leerlingen van Carolus Clusius College Zwolle concreet bij ontwikkelingshulp en zet zij de leerlingen direct aan tot actie.

De armoede, hiv- en aidsproblematiek van ver weg komt door de inzet van jongeren, foto- en beeldmateriaal en verhalen dichtbij. Door jongeren (Youth Ambassadors) te laten vertellen wat zij hebben ervaren in Oeganda, worden de leerlingen direct aangesproken. Zip your Lip is van jongeren, voor jongeren. Kim (14 jaar) na de gastles vorig jaar: “Het bezoek van Zip your Lip bij ons op school was erg indrukwekkend. Je hoort deze verhalen altijd wel, maar dan is het voor je gevoel heel ver weg. Het kwam nu heel dichtbij en de situatie in Afrika werd me nu veel duidelijker.” Lisette (16 jaar), één van de jongeren die de gastlessen zal verzorgen: “Eindelijk is het zover, ik kan niet wachten om te vertellen over mijn ervaringen in Oeganda.”

De leerlingen van Carolus Clusius College Zwolle hopen veel sponsorgeld met hun actiedag in maart en april op te halen voor hun leeftijdsgenoten in o.a. Oeganda. In totaal bereikt Zip your Lip de komende drie weken door de Scholentours zeker 9.000 leerlingen. Vorig jaar deden in totaal 6.800 jongeren mee aan Zip your Lip. Benieuwd naar de ontwikkelingen tijdens de Scholentours? Blijf op de hoogte via www.zipyourlip.nl.

Over de jongerenactie

Zip your Lip Zip your Lip is de jaarlijkse jongerenactie van ontwikkelingsorganisatie World Vision. Dit jaar wordt de actie voor de 20e keer in Nederland georganiseerd. Deelnemers aan de actie eten 24 uur niets en laten zich hiervoor sponsoren. Op deze manier krijgen jongeren een bredere blik op de wereld en worden zij zich bewust van de problematiek in ontwikkelingslanden. Vorig jaar kon World Vision met een opbrengst van 450.000 euro 19.000 jongeren in Oeganda, Oost-Congo en Somaliland helpen aan een hoopvolle toekomst. De landelijke actieweken worden georganiseerd van 7 maart t/m 22 april 2011.

www.zipyourlip.nl – www.worldvision.nl

Artikel delen:

Reageer