Het weer: herfstachtig

Zwolle – Vrijdag begint de dag al bewolkt en op veel plaatsen regent of motregent het. Door de harde zuidwester doet het weer herfstachtig aan. Gaandeweg de ochtend neemt de wind iets in kracht toe. Ook neemt de regen in intensiteit toe, voornamelijk in de noordelijke helft van het land.

01-02-2011_weerfoto_kruispunt_luttenbergstraat.jpg
Kruispunt Luttenbergstraat

’s Middags wordt het geleidelijk droger, maar het blijft bewolkt en onstuimig. De middagtemperatuur ligt rond 8 graden. De zuidwester blijft vrij krachtig, kracht 5. Aan zee en op het IJsselmeer staat een krachtige tot harde wind 6-7 Bft. De Wadden en de noordwestkust moeten rekening houden met een stormachtige wind, 8 Bft. Daarnaast zijn er zware windstoten mogelijk van 70-80 km/u. In de kustgebieden is kans op windstoten van 90-100 km/u. Zaterdag loopt de temperatuur verder op naar waarden rond 10 graden. Het weerbeeld blijft echter herfstachtig. Op veel plaatsen blijft het bewolkt en in de noordelijke helft is kans op regen. Misschien dat in de zuidelijke helft de zon af en toe doorbreekt, maar de onzekerheid is groot. En de zuidwester? Die weet niet van ophouden.

Zondag komt de zuidwestenwind pas tot bedaren. Verder is er opnieuw weinig ruimte voor de zon en regent het af en toe. Het wordt 7 tot 10 graden.

Tot en met maandag blijft het wisselvallig en zacht. Vanaf dinsdag bouwt een hogedrukgebied zich in onze omgeving op. Hierdoor verlopen de dag droger en windarm. Overdag ligt de temperatuur rond 7 graden en de minima ’s nachts rond 2 graden.

Artikel delen:

Reageer