PvdA verbaasd over onderzoek van Sportservice Zwolle

Zwolle – De Zwolse PvdA fractie is verbaasd over het onderzoek van Sportservice Zwolle om de organisatie om te bouwen tot een organisatie die het product sport vermarkt. Raadslid Frankwin Mussche zegt hierover ‘Het vermarkten van de sport is naar ónze mening geen doelstelling van Sportservice Zwolle en een ongewenste ontwikkeling. Juist Sportservice Zwolle moet zorgen voor een brede sportparticipatie in plaats van het vermarkten van de sport. 

Donderdag werd bekend dat Sportservice Zwolle een prijs gewonnen van organisatiebureau Lysias. Voor Sportservice Zwolle zal een onderzoek worden gedaan naar de vraag “Hoe bouwen we een volledig subsidieafhankelijke uitvoerende organisatie uit tot een maatschappelijk ondernemende organisatie die het product sport in de meest brede zin vermarkt?” Voor de doorontwikkeling van Sportservice Zwolle tot een sportbedrijf is daarnaast in het verleden geen politiek draagvlak gebleken. ‘Het lijkt wel of Sportservice nu op eigen houtje over wil gaan tot het ombouwen tot een sportbedrijf,’ zegt Frankwin Mussche daarover.

‘Dat lijkt op het voorstel van de VVD van een paar jaar geleden en daar was geen politiek draagvlak voor. Dan kan het niet zo zijn dat de organisatie dat dan zelf gaat onderzoeken. De PvdA fractie heeft het college daarom gevraagd of zij op de hoogte was van deze onderzoeksvraag, of zij de ambitie van Sportservice deelt en wat ze met het onderzoek gaat doen.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Opzich wel mooi natuurlijk. Een bedrijf starten vanuit de basis waarvoor je zelf geen cent hebt hoeven uitgeven.

    Mocht dat wel gebeuren dan opteer ik voor volledig reclameren van ontvangen subsidiegeld.


    Maak melding

Reageer