Domineeszonen treden op in Zwolle

Op 22 maart treden de REVERENDS op in de Zwolse Jazzclub. Als Dominees- zonen hebben de gebroeders van Santen ooit deze naam aangenomen voor een toenmalig quartet en voor deze unieke gelegenheid, dat ze weer eens samen optereden hebben deze naam maar eens weer van stal gehaald.

Pianist Pieter van Santen, komt oorspronkelijk uit Zwolle, waar hij ook het conservatorium heeft gedaan evenals dat van  Den Haag, waar hij nog steeds woont en ook veel optreedt. Hij combineert een grote virtuositeit met een een ragfijne timing en is mede daardoor ook een geboren begeleider. In deze regio speelt hij veel met Herman Nijkamp. Momenteel is hij bezig met  een eigen theatershow “Van Santen zingt zelf”. Saxofonist Jacco van Santen is nog steeds in Zwolle blijven hangen. Hij heeft een prachtige warme toon en heeft een bijna poetische uitstraling. Hij is daarnaaast zeer virtuoos zonder daarbij een notenvreter te worden, een neobopper van het goede soort. Hij is een op zich bescheiden iemand, die liever stimuleert in ensembles dan dat hij zelf dwingend op de voorgrond treedt. Stimulator van jong talent en van allerlei nieuwe samenwerkingsensembles is hij dan ook actief in het opzetten van diverse sessies o.a. in Zwolle en Hengelo, een uitermate belangrijk iemand voor de regionale jazzcultuur.

De laatste tijd speelt hij  veel met zangeres Dewi van  “Idols” . Ook is hij geregeld te vinden in het Amsterdamse jazzcircuit o.a. met de pianisten Rein de Graaf en Peter Beets.

Serge Bredewold is een veel gevraagd bassist in zowel het pop ( Popgroep Twarres) als in het jazzcircuit. Ook hij is evenals de de beide anderen geregeld te vinden ij  het gezelschap van zanger-trompettist Herman Nijkamp.

Al met al is er weer een inspirerende avond te verwachten.

Aanvang : 21.00 uur
Locatie: Borrelsboot de Willem Jan, Schuttevaerkade te Zwolle
Toegang: vrij

Artikel delen:

Reageer