Leerlingen Greijdanus blijven wakker voor Mutuwizi

Zwolle – Ruim 18.000 euro hebben 200 brugklassers van het Greijdanus in Zwolle verdiend met hun ‘Nacht van betekenis’. Van donderdagavond 3 tot vrijdagochtend 4 februari bleven ze op school voor lessen en workshops. Ze hadden zich voor deze nachtelijke lesmarathon laten sponsoren voor de opbouw van het dorp Mutuwizi in Zambia, een project van Red een Kind.

pers_-_nacht_van_-_4_febr.jpg

De brugklasleerlingen uit havo-vwo volgden een nachtelijk programma met diverse lessen over ontwikkelingshulp en hiv/aids. Ook maakten ze kennis met de milleniumdoelen via een spel. Verder was er een sing-inn en workshops met activiteiten zoals muziek, handvaardigheid en het maken van een filmpje.

Na een uurtje ochtendgymnastiek werd ‘de nacht’ afgesloten door een goochelact. Tot slot, inmiddels in het bijzijn van veel ouders die de leerlingen kwamen ophalen, werd het eindbedrag bekendgemaakt. Het streefbedrag was 10.000 euro, want daarvoor kon heel Mutuwizi geholpen worden met bijvoorbeeld cursussen voor leraren en gezondheidswerkers of microkredieten. Luid applaus volgde toen bekend werd dat dit bedrag dus ruimschoots overschreden is en dat het ook meer was dan de opbrengst (14.000) van vorig jaar. De cheque werd in ontvangst genomen door Lineke Karssenberg van Red een Kind, die zelf ook ’s nachts nog aanwezig was geweest om de leerlingen te vertellen over ontwikkelingshulp.

In de aula van de school was de opbrengst visueel gemaakt. Elke vijf euro was een symbolische steen voor de opbouw van het dorp in Zambia. In totaal werden met meer dan 3700 bouwstenen papieren muren gebouwd.

De avond was geheel georganiseerd door een groep vwo-3 leerlingen, onder leiding van een aantal enthousiaste leraren. Namens de leerlingenraad van de school werd ook nog 600,- bijgedragen voor het goede doel; dit was de opbrengst van een door hen georganiseerd benefietgala begin dit jaar.

Wilt u dit initiatief ook nog steunen? Maak dan uw gift over naar rekeningnummer 37.73.32.860 o.v.v. ‘Lesmarathon Greijdanus’.

Artikel delen:

Reageer