Gerrit Jansen exposeert in hal stadhuis en bij Van Beek

Zwolle – In de hal van het stadhuis aan het Grote Kerkplein en ook ‘even verderop’, bij Van Beek Lederwaren aan de Grote Markt, zijn tot half maart acrylschilderijen van Gerrit Jansen te zien.

 gerritjansen.jpg

Een blik op het kleurrijke werk maakt duidelijk dat de Zwollenaar het consensisme aanhangt, de stroming die populair werd door Ton Schulten uit Ootmarsum. ‘Maar ik heb daar wel een eigen draai aan proberen te geven’, merkt Jansen op. Zo laten veel van zijn ‘mozaïekschilderijen’ duidelijk herkenbare, vaak Zwolse stadsgezichten zien. Als extra ‘handtekening’ staat op elk schilderij een fietsje afgebeeld. Jansen stond de afgelopen jaren niet stil in zijn ontwikkeling. Zijn recente schilderijen zijn veel gedetailleerder.

246_-_v._beek_grote_markt.jpg

245_-_stadhuis_zwolle.jpg

Gerrit Jansen (nu 66) begon als scholier al met schilderen, wat met name de meer traditionele landschapjes opleverde. Hij ging op les bij Stien Eelsingh en Piet Zwiers. Na de opleiding decoreren en etaleren in Almelo ging Gerrit Jansen als etaleur aan de slag. Huwelijk, kinderen en wisselingen in werkkring drongen het schilderen naar de achtergrond. Eerst nadat hij met vervroegd pensioen was gegaan nam Jansen in 2006 de penselen weer ter hand. De positieve reacties op zijn kleurrijke schilderijen waren een stimulans om werk te gaan maken van het exposeren.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Ziet er mooi uit. Ben benieuwd hoe dit er in het echt uit ziet. Als in in de stad ben toch maar eens binnen lopen bij het stadskantoor


    Maak melding

Reageer