Aankoop met gestolen creditcard

Zwolle – Op donderdagmiddag 3 februari werden twee mannen, 19 uit Leeuwarden en 23 uit Stadskanaal, aangehouden voor het doen van een aankoop met een gestolen creditcard. Zij wilden een telefoon kopen bij een winkel in de Diezerstraat.

 politie_logo_4.jpg

De betaling werd echter verbroken, omdat de creditcard waarmee ze wilden betalen mogelijk gestolen was. Hierop verliet het tweetal de winkel en alarmeerde een medewerker de politie. Op basis van het signalement konden de mannen verderop in het centrum aangehouden worden. Er wordt uitgezocht in hoeverre de creditcard daadwerkelijk van diefstal afkomstig is. Proces-verbaal is opgemaakt.

Artikel delen:
Reacties 3
 1. Ik snap niet wat er typisch Zwolle aan is….kun je dat uitleggen?

  Ik kan me nog niet echt voorstellen hoe dat zo werkt… De kaart is gestolen en die figuren kunnen gewoon de winkel uit wandelen? Verderop worden ze aangehouden en dan moet er nogmaals uitgezocht worden of de kaart echt gestolen is?!?


  Maak melding

 2. @plantje: het gebeurd in Zwolle. Als je dat bedoelde. Nee, niet echt typisch Zwolle.

  Volgens mij werkt het zo:
  je wilt betalen met de kaart. De winkelier ziet op zijn scherm dat de kaart niet geldig is. Dan dien je te bellen met de creditcardmaatschappij om dat te checken. En intussen is de vogel allang gevlogen.

  Dit maakt ze dus extra verdacht, politie wordt ingeschakeld en de heren worden gearresteerd op verdenking van fraude.

  Dan wordt de verdenking hard gemaakt, het is inderdaad een gestolen pas. Vervolgens maakt de politie ambtenaar een proces verbaal op van deze twee heren. Deze wordt aan hen uitgereikt en mogen ze naar huis en kunnen ze wachten op een uitnodiging voor de rechtbank.

  🙂


  Maak melding

Reageer