Openbaar Onderwijs Zwolle duikt in de eDidaktiek

Zwolle – Met eDidaktiek als thema bezoeken leerkrachten, ICT-coördinatoren en directieleden van zowel het primair-, voortgezet-, als speciaal onderwijs van Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio maandag 7 februari 2011 de ICT-conferentie eDidaktiek.

ict_conferentie_edidaktiek.jpg

De meerwaarde van ICT in het onderwijs wordt tegenwoordig door velen ingezien. Maar hoe realiseer je dit in je dagelijkse lesgeven? Scholen geven daar al op verschillende manieren vorm aan. De ICT Conferentie eDidaktiek wordt door Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio georganiseerd om hier voorbeelden van te laten zien. Actueel en vernieuwend is bijvoorbeeld het profiel Moderne Media van de Thorbecke Scholengemeenschap, die hiermee vorige week nog de Onderwijsprijs Overijssel won.

De invloed van ICT op het lesgeven

Er zijn in de wereld van de ICT verschillende woorden met het voorvoegsel ‘e’: eMail, eLO, ePortfolio, eLearning, … Maar wat is eDidaktiek? Een beschrijving zou kunnen luiden: ‘de invloed van het toepassen van ICT op de manier van lesgeven’.

De sessies tijdens de ICT Conferentie eDidaktiek zullen gaan over onderwerpen die interessant zijn voor medewerkers die lesgeven en daarbij ICT (willen) toepassen. Enkele voorbeelden van workshops die worden aangeboden zijn: Een Elektronische leeromgeving (ELO) in het primair onderwijs, Kleuters gaan digitaal, Computeradviesteam speciaal onderwijs, Digiborden wat kun je er nu ècht mee? Mediawijsheid op de Thorbecke SG.

Delen en inspireren

De ICT Conferentie eDidaktiek is gericht op zowel het primair-, voortgezet- als speciaal onderwijs. Het Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio is het bestuur van scholen die onder al deze drie sectoren vallen. De ontmoeting tussen de werknemers van deze sectoren biedt mogelijkheden voor inspiratie en delen. Dit wordt binnen het Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio benut om zo haar aanbod van onderwijs te verrijken. De door het Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio georganiseerde ICT Conferentie eDidaktiek is hier een sprekend voorbeeld van.

Artikel delen:

Reageer