‘In A Cabin With’ Me & Stupid

Zwolle – Eind 2009 werden Peter Visser en Carol van Dijk van Bettie Serveert uitgenodigd voor het project “In a Cabin With”. Samen met een aantal toonaangevende Australische muzikanten struinden ze al schrijvend en opnemend de Australische oostkust af. Dit heeft geresulteerd in 11 liedjes die ze onder de noemer Me & Stupid nu uitbrengen. Eind januari kwam het gelijknamige album uit en dat gaat gepaard met een korte tour langs de clubs in Nederland.

img_8709_copy.jpg
 De frontman van The Gem, in z’n eentje mee op tournee om wat dingen akoestisch uit te proberen…

Vrijdagavond stond de band in het Zwolse Poppodium Hedon met in het voorprogramma voormalig GEM voorman Maurits Westerik. Het cafe was dicht deze avond, dus alle gezelligheid vond plaats in de grote zaal. Daar waren enkele statafels en barkrukken neergezet. Dit gaf een beetje een "club idee". Het vulde ook, en zodoende was het met het aanwezige publiek toch nog gezellig. Het gaf wel een intiem sfeertje waardoor er meer contact tussen band en publiek ontstond.

img_8742_copy.jpg
 De frontman Maurits Westerik van Gem aan het jammen met Me & Stupid…

img_8807_copy.jpg
De frontlady Carol van Dyk (voorheen Bettie Serveert) van de band…

img_8786_copy.jpg 

In Okt/ Nov 2009 werden Peter Visser & Carol van Dyk van Bettie Serveert uitgenodigd door Jesse Beuker and Maarten Besseling om een project te doen met ‘In A Cabin With’ in Australië. ‘In A Cabin With’ is een Nederlands project dat verschillende internationale muzikanten bij elkaar brengt om op unieke locaties overal ter wereld muziek te maken en op te nemen.

img_8822_copy.jpg

Samen met de Australische muzikanten Russell Hopkinson (You Am I) en Matt Wicks (in Sydney), Ben Salter (The Gin Club) en Andrew Morris (in Byron Bay) namen Peter en Carol 11 liedjes op en noemden het “ME & STUPID”. Eerste single 14th Floor is inmiddels uit en het volwaardige album werd 31 januari uitgebracht. De band trad live op met Marcus Bruystens (Eilander) op bas/zang, Viktor van Woudenberg op gitaar/zang en Joppe Molenaar (Voicst) op drums. Support was er van voormalig GEM frontman Maurits Westerik.

img_8829_copy.jpg

Artikel delen:

Reageer