CSV ’28 wint thriller bij WZC Wapenveld

Zwolle – Hoe groot de tevredenheid van CSV ’28 na de winst in Wapenveld was, bleek uit het feit dat het overwinningsgezang van het team tot in de bestuurskamer op de eerste verdieping van het clubgebouw luid en duidelijk te horen was.

CSV ’28 begon deze middag in Wapenveld aan een moeilijke klus. Een hobbelige veld met een lastige harde wind dwars over het veld; een tegenstander die belust was op revanche na de zware nederlaag van het vorige jaar en een “vijandig” thuispubliek, dat zijn bedenkingen uitte over het meespelen van twee voormalige WZC-ers in het team van CSV ’28. Deze spelers, keeper Wibo van Dijk en spits Gert Wim van de Esker, zouden beiden deze middag van zich doen horen.

CSV ’28 nam het initiatief en zocht het doel van WZC onder meer via een kopbal van Gert Wim van de Esker en een schot van Matthijs Kremer. Beide keren kon keeper van der Vrugt echter redding brengen. De verdediging van CSV ’28 onder leiding van Fikret Akin stond goed en gaf aan de tegenstander nauwelijks kansen weg. De eerste keer was na een half uur, maar Wibo van Dijk pakte het schot van Ronald Burgmeijer bekwaam. Aan de andere kant kreeg CSV ’28 nog een  mogelijkheid via Mikel van der Vegt ( na een combinatie met Peter Bruintjes), maar zijn schot werd door de Wapenveldse keeper verwerkt tot hoekschop.

De tweede helft begon spectaculair. Een bal die het midden hield tussen een voorzet en een gericht schot van de gelanceerde Thomas Wieringa, werd door alles en iedereen verkeerd beoordeeld en belandde in het doel van WZC (0-1). De vreugde bij CSV ’28 over de voorsprong duurde echter erg kort. Vanaf de aftrap zocht WZC met een lange bal zijn spitsen. Keeper Wibo van Dijk twijfelde tussen pakken of wegschieten en Hermen Rorije strafte deze besluiteloosheid af en bracht de beide teams weer op gelijke hoogte (1-1). Opeens kwam er de nodige spanning in het duel.

De aanhang van WZC riep “Wibo bedankt” en het team uit Wapenveld probeerde direct door te drukken maar Yavuz Özdemir voorkwam dat dit Ronald Burgmeijer zou lukken. Voor CSV ‘28 kopte Gert Wim van de Esker uit een voorzet van de ijverig spelende Leon Steenbergen naast. Diezelfde Steenbergen stond even later aan de wieg van een hernieuwde voorsprong voor CSV ‘28. De voor Mayken Stolte ingevallen Guy N’Gouan stuurde Steenbergen op pad en die werd in het strafschopgebeid onderuit gehaald. Thomas Wieringa benutte de door scheidsrechter Noortman toegekende strafschop onberispelijk (1-2). Met nog een kwartier te spelen leek Leon Steenbergen de wedstrijd te gaan beslissen toen hij door Guy N’Gouan in vrije positie werd gebracht, maar zijn schot belandde op de paal. Daardoor bleef WZC hoop houden op een beter resultaat en 5 minuten voor tijd werd die hoop waarheid toen verdediger Tom Regterschot een vrije trap met het hoofd via de lat in de CSV-doel deponeerde (2-2).

CSV ’28 stroopte de mouwen nog eens op. Een vrije trap van Thomas Wieringa kon keeper Reindert van der Vrugt nog tot hoekschop verwerken maar met nog 2 minuten te spelen was hij volledig kansloos toen Gert Wim van de Esker een voorzet van Thomas Wieringa perfect afrondde en zijn vorige club de das omdeed (2-3).

Maurits Vermeulen

Artikel delen:

Reageer