Selectiewedstrijden voor plek op Bevrijdingsfestival

Zwolle – Zes bands en drie singer-songwriters strijden in het weekend van 12 en 13 februari voor een plaats op het Bevrijdingsfestival Overijssel, waar Popfront zijn eigen podium heeft. In de line-up is plaats ingeruimd voor jonge bands en singer-songwriters uit heel Overijssel. 

Het selectieweekend begint zaterdagavond 12 februari met vijf bands: Say What?!, Julie Blue, We Stand Alone, Freeman’s Pick-Up, Taster en Fibre. Zondagmiddag is het de beurt aan singer-songwriters, met Potman, Dim Hoffman en Milou isyourmusic. Een deskundige jury beslist welke bands worden toegevoegd aan de line-up van Popfront op 5 mei.


Bands

Say What?! is een jonge Zwolse band; de gemiddelde leeftijd van de vijf leden ligt onder de 18. De muzikanten speelden samen al covers en speelden onder meer in Hedon en ’t Ukien. Nu leggen ze zich op eigen werk toe. Julie Blue is een vijfkoppige Zwolse band. Ze spelen pop-rock, met een randje funk en soul. De band bestaat is begin 2010 ontstaan en timmerde al snel aan de weg, met onder meer aandacht op 3FM, Radio 6 een een klinkende recensie op 3voor12. 

We Stand Alone is een stevige rockband uit Deventer. Ondanks een beperkt aantal optredens heeft de band toch al naam gemaakt. Ze wonnen een bandwedstrijd in het Burgerweeshuis en de halve finale van De Doorbraak. Afgelopen zomer heeft de band een single opgenomen, nu liggen er plannen om een EP te maken. Freeman’s Pick-Up is een eigenzinnige band uit Zwolle. De zes leden maken folkmuziek. Vorig jaar brachten ze hun debuut-cd ‘Traveler’ uit. 

De band Taster oefent wekelijks in Popfront. De vier muzikanten maken energieke en compacte uptempo-rock, met opzwepende gitaarloopjes en eigenzinnige refreintjes. Met het nummer ‘Something To Rewind’ behaalden ze een hoge notering in de Indie Chart. Fibre zag begin 2009 in Deventer het levenslicht. Vijf jongens die elkaar van school kenden. Ze maken pop-rock met een duidelijk alternatief randje. Na een optredenstop om nieuw materiaal te schrijven, is Fibre er nu weer helemaal klaar voor. 

Singer-songwriters

Singer-songwriter Dim Hoffman haalt zijn inspiratie uit ervaringen in het leven, psychologie, filosofie, geuren en klanken. Akoestische muziek die recht uit het hart komt, waarin culturen samenkomen en verschillen tussen mensen verdwijnen. Samen met medemuzikanten heeft Dim al verschillende optredens in Zwolle en Deventer verzorgd. 

Freek Potman begon op jonge leeftijd als zanger in een punkbandje, maar werd daarna drummer in de band Yeren. Hij legde zich echter ook weer toe op zang, zowel als solo-artiest, als met begeleiding van andere muzikanten. Zangeres Milou maakt naam als Milou isyourmusic. De 18-jarige zangeres schrijft akoestische pop-rocknummers.  

De selectiewedstrijd voor bands is zaterdag 12 februari om 20.30 uur. Popfront is die avond vanaf 19.30 uur geopend. De singer-songwriters starten zondagmiddag 13 februari om 15.30 uur. Popfront is geopend vanaf 14.00 uur. Beide keren is de toegang gratis. Popfront is te vinden aan de Burgemeester Drijbersingel 5 in Zwolle.

Artikel delen:

Reageer