Het Dutch Masters for Pipesmokers naar Zwolle

Het Dutch Masters for Pipesmokers komt dit jaar naar Zwolle. Zaterdag 24 Maart zal hier de crème de la crème van pijprokend Nederland tijdens een pijprook wedstrijd strijden om de titel “Dutch Master 2007”.

Naast de gekwalificeerde rokers, is er ook een categorie hors concours, voor de overige rokers. In deze categorie is nog plaats voor een aantal rokers. Meer informatie vindt u op de website www.pijprokers.nl en bij de aangesloten clubs.

 

Meer info in onze online agenda

De Nederlandse Federatie voor Pijprokers is een overkoepelend orgaan, dat de belangen behartigt van de bij haar aangesloten Nederlandse pijprook-gilden.  

De NFP heeft o.a. tot doel het pijproken in clubverband te bevorderen. Daartoe behoort ook het organiseren van evenementen met betrekking tot pijproken. Zoals u niet ontgaan kan zijn ligt het roken in algemene zin de laatste jaren zwaar onder vuur, enerzijds door allerlei verordeningen van de Europese Commissie, anderzijds door besluiten en wetten van de Nederlandse regering. Het Pijproken is echter een culturele uiting van respect en verbroedering en de Nederlandse Federatie voor Pijprokers vindt het dan ook hoog tijd om “het andere roken” eens nadrukkelijk op de voorgrond te plaatsen. Immers pijproken is de oudste vorm van genieten van tabak. En pijprook-gilden en wedstrijdroken zijn sinds de invoering van rooktabak een belangrijk onderdeel van onze cultuur.

In dit kader is er door ons dan ook voor gekozen om op 24 maart een groots pijprook festijn te organiseren.

Artikel delen:

Reageer