Canadese blues pianist Kenny Wayne naar Zwolle

Zwolle – Op uitnodiging van het ArtEZ Conservatorium geeft de blues en boogie pianist Kenny Wayne op donderdag 17 en vrijdag 18 februari in Zwolle een workshop voor alle pianostudenten jazz & pop van de drie ArtEZ-locaties.

Samen met Café JazzyJam organiseert ArtEZ op donderdagavond een concert met Kenny Wayne. Wayne, die eveneens luistert naar de eervolle bijnaam Blues Boss, zal te horen zijn met enkele oud-studenten. Het concert begint om 20.30 uur en is gratis toegankelijk.

De workshop en het concert maken deel uit van een groter evenement, de ArtEZ Instrument Dagen. Tijdens deze dagen (14 t/m 18 februari) werken studenten met hun eigen vakgroep onder leiding van (gast)docenten op één van de ArtEZ-locaties Arnhem, Enschede of Zwolle, aan verschillende aspecten van hun instrument. Gastdocenten in Zwolle voor de opleiding Jazz & Pop zijn naast Kenny Wayne, Anto Pett (piano), Izaline Calister (zang) en Dennis van Galen (zang/performance). De Amerikaanse zangpedagoge Meribeth Dayme, momenteel woonachtig in Frankrijk, zal met zowel de klassieke als de jazz & pop zangstudenten aan de slag gaan. De ArtEZ Instrument Dagen worden beschouwd als een bijzonder intensief en leerzaam project voor studenten en is uniek in haar soort. Geen enkel conservatorium in Nederland biedt de mogelijkheid om op een dergelijk schaal les van gerenommeerde (buitenlandse) docenten te krijgen.

“There’s no boogie woogie-blues piano man out there today who pounds the 88s with the conviction of Kenny ‘Blues Boss’ Wayne”. Deze veelzeggende quote uit de Chicago Times doelt op de 88 toetsen van de piano die stuk voor stuk stoom afblazen na een concert van deze legendarische blues pianist. Kenny Wayne maakte vooral furore als blues en boogie pianist, maar ook in de pop en jazzscene wordt hij alom gerespecteerd. In 1997, 1999 en 2003 werden zijn albums genomineerd voor "best blues/gospel album" en in 2006 won hij de prestigieuze Juno Award, Canada’s belangrijkste muziekprijs. Wayne, sterk beïnvloed door musici als Nat King Cole, Ray Charles en Fats Domino, is naast een fantastische pianist ook een uitstekende zanger.

ArtEZ Conservatorium maakt deel uit van ArtEZ hogeschool voor de kunsten. Met ruim 900 studenten en 250 docenten is het een van de grootste conservatoria van Nederland. In elk van de drie ArtEZ-steden – Arnhem, Enschede en Zwolle – is een vestiging met een eigen profilering. www.artez.nl/conservatorium  

Concert Kenny ‘Blues Boss’ Wayne & band
Donderdag 17 februari, 20.30 uur
Café JazzyJam, Nieuwe Markt 25, Zwolle
Toegang gratis

Artikel delen:

Reageer