Taekwondo Oude Luttikhuis scoort in Zweden

Zwolle – Afgelopen weekend vond het internationale Trelleborg Open plaats in Zweden. Dit was voor de spelers van Taekwondo Oude Luttikhuis uit Zwolle een zeer belangrijk evenement, aangezien deze door de Taekwondo Bond Nederland is aangemerkt als kwalificatietoernooi voor de Wereld Kampioenschappen die later dit jaar zullen plaatsvinden in Korea.

Onder leiding van coach Thijs Oude Luttikhuis namen 4 spelers van de club deel aan dit sterk bezette toernooi en men deed dit zeer verdienstelijk. Er werden maar liefst 3 medailles behaald, namelijk 1 zilver en 2 brons. Dit is zeer knap aangezien er vele toplanden aanwezig waren zoals China,Mexico,Turkije,Duitsland enz. Marjolijn Abbink (Dames Senioren -67kg) wist haar eerste 2 partijen overtuigend te winnen van de Russische Yulia Kolenkova(6-0) en de Italiaanse Beatrice Pirazzi(9-2). In de kwartfinale werd met 3-2 gewonnen van Jade Slavin uit Engeland. In de halve finale vond er een spannende strijd plaats tegen Hong Jiao uit China. Uiteindelijk trok Marjolijn Abbink aan het langste eind en won zeer knap met 10-9. In de finale verloor ze helaas van de Zweedse Elin Johansson die deze dag zeer goed in vorm was. Uiteindelijk dus een hele knappe zilveren medaille voor Marjolijn Abbink.

Joyce van Baaren (Dames Senioren -62kg) was ook uitermate succesvol deze dag ondanks een superzware loting. Er werd eerst met 4-1 gewonnen van de Turkse Sila Rumeysa Olcek en vervolgens met 3-2 van Rabia Gulec uit Duitsland.

In de kwartfinale werd Iana Gagnidze uit Georgie overtuigend opzij gezet met 9-2.

In de halve finale kwam Joyce van Baaren net iets te kort tegen de Russische Kristina Khafizova waardoor er een mooie bronzen medaille werd behaald.

Reshmie Oogink (Dames Senioren -73kg) wist in de kwartfinale met 4-2 van Milica Mandic uit Servie te winnen.

In de halve finale kwam ze helaas tekort tegen Tina Skaar uit Noorwegen waardoor ze genoegen moest nemen met een bronzen medaille.

Roman Zemar (Senioren Heren -63kg) was in zijn eerste partij duidelijk te sterk voor zijn Ierse tegenstander en deze partij werd dan ook voortijdig beëindigd met 14-2 in het voordeel van Roman Zemar.

Vervolgens werd er met 5-1 gewonnen van Uladislau Stsefanovic uit Belarus.

In de kwarfinale verloor Roman Zemar zeer nipt van Saul Gutierrez uit Mexico en hierdoor greep Roman Zemar net naast de prijzen.

Met dit zeer mooie resultaat hebben de spelers van Taekwondo Oude Luttikhuis een duidelijke stap in de goede richting gezet voor kwalificatie voor de komende Wereld Kampioenschappen in Korea (1-6 Mei 2011).

De gespeelde partijen waren van een zeer hoog niveau en dit biedt perspectief voor de komende kwalificatietoernooien.

De eerstvolgende beproeving zal de Dutch Open in Eindhoven zijn op 19-20 Februari.

Hier zal zowel de junioren- als seniorenwedstijdselectie van Taekwondo Oude Luttikhuis aan de start staan. Meer informatie op www.tkdoudeluttikhuis.com

Artikel delen:

Reageer