Donatie voor “Hart In Beweging” Zwolle

De afdeling Zwolle van “Hart In Beweging” kan weer vooruit. Het kreeg onlangs een financiële injectie van een Zwolse firma. Niet zo lang geleden had de vereniging een materialenkast met versleten en/of bijna versleten sport- en spelattributen. Bovendien was het saldo van de vereniging bij de bank niet in staat om zonder contributieverhoging € 1000,00 uit te geven aan goede materialen. Nu is dat verholpen.

Eén van de leden werkt bij Electrabel en bij navraag bleek het mogelijk om een financiële bijdrage te krijgen van deze firma. Daardoor is nu de kast weer gevuld met goede sport- en spelattributen. De vereniging in Zwolle is aangesloten bij de landelijke stichting. De afdeling Zwolle heeft ongeveer 100 sportende leden en in 6 groepen wordt 1 uur per week aan sport en spel gedaan. Een warming-up, een balspel en daarna enige grondoefeningen gevolgd door volleybal of lawntennis vullen de sport- en speluren van de vereniging.

De vereniging verzorgt sport en spel voor mensen met een hart aandoening.

De begeleiding van de sport is in handen van deskundige fysiotherapeuten, die de problemen van hartpatiënten kennen en er mee weten om te gaan.

“Het gaat bij ons niet om de prestatie maar om het gezellig bezig zijn.  Ook kunt u sociaal contact hebben met medesporters. Wij sporten in zes groepen en iedere groep heeft een contactpersoon. Het seizoen loopt van september tot en met april. Eens per jaar, in december wordt er een ledenvergadering gehouden. Voor verdere bijzonderheden, betreffende de vereniging worden geïnteresseerden door middel van nieuwsbrieven op de hoogte gehouden. De vereniging is aangesloten bij de landelijke stichting.”

H.I.B. “HART IN BEWEGING ZWOLLE en omgeving.

Artikel delen:

Reageer