Bevrijdingsfestival Overijssel 2011 barst van talent

Zwolle – Ook dit jaar staat Podium De Doorbraak op het Bevrijdingsfestival Overijssel vol met veelbelovend talent uit Overijssel.  Voorgaande jaren was optreden op Podium de Doorbraak vaak een stap op weg naar succes. Zo traden Bertolf, Miss Montreal en Opgezwolle op dit podium op.  De Paceshifters uit Deventer  stonden er in 2010 en zijn nu al te zien op het KinkFM podium. 

Kunst & Cultuur Overijssel (KCO) heeft dit jaar de volgende elf bands geselecteerd: Birth of Joy, Stefany June en My Propane uit Enschede,  Sideditch, Colinn en Lick uit Deventer en De Doorbraak winnaar Proper Outfit uit Haaksbergen. Ook spelen Face The Fact uit Dedemsvaart en de band die op Eurosonic grote indruk maakte: Are You A Lion uit Luttenberg/Vroomshoop. Make it Count uit Kampen verzorgt het openingsoptreden en A La Din uit Zwolle sluit af. De optredens starten om half één ‘s middags.

KCO adviseert en ondersteunt op een breed terrein van kunst en cultuur in de provincie Overijssel. De afdeling Popmuziek ondersteunt poptalent met een talentontwikkelingsprogramma. De selectie van bands voor podium De Doorbraak is een onderdeel van het talentontwikkelingsprogramma 2009-2012 dat wordt mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel. Meer informatie: www.kco.nl.

Meer informatie over podium De Doorbraak is te vinden op www.bevrijdingsfestivaloverijssel.nl.

Artikel delen:

Reageer