Nominaties Overijsselse Cultuurgriffel 2011 van start

Zwolle – Kunst & Cultuur Overijssel (KCO) roept het culturele veld op om een politieke partij te nomineren die de beste culturele paragraaf heeft geschreven in het verkiezingsprogramma voor de Provinciale Statenverkiezingen 2011. De partij die de meeste stemmen krijgt, mag zich winnaar van de Overijsselse Cultuurgriffel 2011 noemen. Nomineren kan tot 21 februari via www.kco.nl.

logo_kco.jpg

Voorafgaand aan de Provinciale Statenverkiezingen heeft KCO de cultuurparagrafen uit de partijprogramma’s op een rij gezet. Het Overijsselse kunst- en cultuurveld beoordeelt de cultuurparagrafen en fungeert hierdoor als jury. De partij met de meest overtuigende cultuurparagraaf kan worden genomineerd. De jury let er op of in het partijprogramma rekening gehouden is met de tien aanbevelingen uit het Manifest Provinciaal Kunst en Cultuurbeleid. Tevens neemt de jury in haar beoordeling mee welke partij het best opkomt voor de belangen van de culturele instellingen. KCO zet de uiteindelijke winnaar van de Overijsselse Cultuurgriffel in het zonnetje en zorgt voor een passende prijs.

Kunst en cultuur kleuren de samenleving

Met als motto ‘Kunst en cultuur kleuren de samenleving’, stuurde KCO onlangs alle politieke partijen een gekleurde pen, om te gebruiken bij het schrijven van de tekst voor hun verkiezingsprogramma. De partijen ontvingen daarbij ook het Manifest Provinciaal Kunst en Cultuurbeleid 2011-2014, met daarin aanbevelingen voor het formuleren van een gedegen kunst- en cultuurbeleid.

De tien aanbevelingen uit het Manifest Provinciaal Kunst en Cultuurbeleid 2011-2014

1. Verzilver het ingezette cultuurbeleid

2. Onderken het belang van kunst en cultuur voor de samenleving

3. Beloon steden en dorpen die in kunst en cultuur investeren

  1. Gebruik kunst en cultuur om de Overijsselse identiteit te versterken

5. Zet het festivalbeleid voort

  1. Werk waar mogelijk samen met de provincie Gelderland

    7. Stimuleer samenwerking van de culturele sector met andere sectoren als toerisme, de creatieve industrie en programma’s voor ruimtelijke kwaliteit 

    8. Daag het provinciale programma ruimtelijke kwaliteit uit om kunst en cultuur in te zetten bij vernieuwing en innovatie

    9. Toon partnerschap in het bestrijden van de gevolgen van de bezuinigingen door de crisis

    10. Juist in moeilijke tijden hebben kunst en cultuur  een belangrijke functie.

Artikel delen:

Reageer