Caravanbrand na reeks autobranden in Zwolle

Dinsdagavond rond 20.05 uur brandde bij een terrein voor woonwagens aan de Pallandtmarke een caravan geheel uit. Volgens de politie was er sprake van brandstichting. Of er met deze caravanbrand een relatie is met de reeks autobranden die Zwolle de laatste weken teisteren is niet bekend.


Foto: Regio Zwolle

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Ik hoop echt dat dit toeval is… Je moet er niet aan denken dat ze al met zulke dingen beginnen. Hoevaak liggen geen mensen in caravans te slapen, en vooral bij een woonwagenkampje waar vaak kinderen van de bewoners in een caravan wonen in afwachting van een eigen plaats en woonwagen op het kampje.

  Mijn schoonouders wonen over de grens, en als ze komen nemen ze de caravan mee die ze bij mijn schoonzusje plaatsen. Bah, moet je je eigen voorstellen dat ze zo’n caravan in brand steken….


  Maak melding

 2. Een pyromaan in psychiatrische zin is een mens met een zo grote fascinatie voor vuur en verbranding, gekoppeld aan een niet voldoende remmende gewetensfunctie, dat hij ertoe overgaat zelf branden te stichten. Iemand die om andere redenen brand sticht, bijvoorbeeld om een verzekeringsuitkering te ontvangen of om de gevolgen van een misdaad te verhullen is daarom dus nog geen pyromaan.

  Aldus wikipedia.nl 😉


  Maak melding

 3. Van Dale zegt:

  ziekelijke neiging tot brandstichten

  Caravan in de hens steken omwille van vuur of omwille van verzekeringsfraude, even ziekelijk volgens mij 😉

  De dader (al dan niet om fraude te plegen) is in ieder geval w?©l voldoende in z’n gewetensfunctie geremd. Is het een man dan is het bijna per definitie een pyromaan (welke man/jongen/knul houdt er nou niet van fikkie poken? ;D )


  Maak melding

Reageer