Kinderen uit Zwolle ‘houden de Kop schoon’

Honderden leerlingen uit het basis- en middelbaar onderwijs steken deze week de handen uit de mouwen. Zij gaan deze week zwerfafval inzamelen in de Kop van Overijssel. Aan de Glinthuisweg bij Haerst werd woensdagmorgen door de kinderen van OBS Genne uit Zwolle, aan de oevers van de Vecht, veel vuil opgehaald.

De grote schoonmaakactie in de Kop is een initiatief van Stichting Natuur en Milieu Zwartewaterlanden en heeft plaats in de gemeenten Staphorst, Steenwijkerland en Zwartewaterland. De grote schoonmaak valt samen met de Week van Nederland Schoon. In deze regio hebben 50 scholen zich aangemeld en helpen 3200 leerlingen actief mee bij de inzameling van zwerfafval. Daarnaast werken Landschap Overijssel, Natuur en Milieu Overijssel, Natuurmonumenten, provincie Overijssel en Staatsbosbeheer aan de grote schoonmaakactie in de Kop mee.

 

Iedere jeugdige deelnemer kreeg een hesje, handschoenen en petje om de actie herkenbaarheid te geven. Na afloop van de werkzaamheden kregen de schoonmakers een versnapering en mogen ze de handschoenen en het petje houden als herinnering aan hun bijdrage aan een schonere Kop.



Naast de jeugd wordt ook nog een beroep gedaan op de volwassenen om vooral in de buitengebieden actief mee te helpen met inzamelen. Hiervoor hebben zich ook een aantal verenigingen aangemeld. Volwassenen wordt gevraagd de fiets te pakken, een vuilniszak mee te nemen en een route te rijden. ‘Probeer op de route het zwerfvuil op te rapen. Hetzelfde geldt voor wandelaars en trimmers’, aldus Wolter van Hasselt van de Stichting Natuur en Milieu Zwartewaterlanden. ‘Met elkaar kunnen we zo de hele Kop van Overijssel, van Zwolle tot Steenwijk en van Meppel tot Kampen, geven wat het verdient: schoon! Dat daarvan de hele natuur profiteert is logisch.’

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Kinderen uit Zwolle ‘houden de Kop schoon’”

  1. Kinderarbeid ;D

    Nee, goed initiatief. Breng de maatschappij van de toekomst maar bij dat het asociaal is om je troep zomaar van je af te gooien 🙂

Reacties zijn gesloten.