Nieuwe website voor ZWOCAN

Zwolle – Zwols Overleg Caribische Nederlanders (ZWOCAN) lanceerde woensdag 9 februari haar nieuwe website. Door online duidelijk aanwezig te zijn, wil de stichting draagvlak creëren en interactie aangaan met de bezoeker.

Social media specialist Xaaviera Ringeling, met Arubaanse roots, verzorgde een korte workshop waarin de doelstellingen van Zwocan vertaald werden naar het web. Zwocan wil een levendige interactie met haar achterban. Ringeling: ‘In gesprek gaan op het web betekent interactie aangaan. Maak zichtbaar waar je voor staat, draag een positief beeld uit en beantwoord iedereen die de moeite neemt te reageren.’ Wethouder inburgering en integratie Filip van As kreeg de eer om de website daadwerkelijk de lanceren. ‘Ik ben een slow starter, zonder hyves, twitter en facebook. Ik heb wel een LinkedInprofiel maar doe er nog niets mee. Maar ik verwacht dat ik ook online mijn weg vanzelf ga vinden, net als de aanwezigen hier. De website van Zwocan draagt bij aan het doel om samen vanuit een gemeenschap betrokkenheid te tonen, naar elkaar en naar de gemeente.’

In haar voorwoord zei voorzitter van Zwocan Juliana Thijs: ‘We willen contacten ook fysiek houden, maar we willen er niet omheen om digitale vriendjes te worden.’ Wil je ook digitale vriendjes worden met Zwocan? Ga dan naar hun compleet vernieuwde website http://zwocan.nl/ of volg de stichting op facebook of twitter via ZwocanZwolle.

Monique van der Meer

Nieuwsbrief Kleurrijk Zwolle

Artikel delen:

Reageer