Het weer: wisselvallig

Zwolle – Vrijdag is er veel bewolking en in de ochtend valt vooral in het zuiden een beetje motregen. Deze zone schuift langzaam naar het noorden. In de middag trekt vanuit België een nieuwe storing het land binnen en dat betekent meer regen. De temperatuur is vrijdagmiddag ongeveer 10 graden. De wind is een stukje zwakker en waait dan vanuit het westen.

10-02-2011_weerfoto__nieuwevecht_bij_berkum_.jpg
Nieuwe Vecht bij Berkum

In de nacht naar zaterdag trekt de regen uit het zuiden van het land naar de noordelijke provincies. In Groningen koelt het in de avond voor de regen uit nog af tot dicht bij het vriespunt. Meer naar het zuidwesten liggen de minima rond een graad of 5. Zaterdag overheerst de bewolking, is er weinig zon en valt opnieuw regen. De temperatuur ligt overdag rond een graad of 9 en er staat redelijk wat wind uit het zuiden tot zuidoosten. Zondag is het overdag grotendeels droog, maar er is wel nog veel bewolking. De maxima lopen uiteen van 4 graden in Groningen tot een graad of 8 in het zuiden.

Na het weekend wordt het geleidelijk aan wat kouder. Een hogedrukgebied ontwikkelt zich boven Scandinavië, waardoor Nederland in een meer oostelijke stroming komt. Depressies worden tegengewerkt en komen moeilijker het vasteland op. We zitten dan precies op de grens van winterweer en zacht weer en dat betekent dat de kans op neerslag aanwezig blijft. De kans op nachtvorst neemt in de loop van de week toe en er zou vooral in het noordoosten wat winterse neerslag kunnen vallen.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer