Paul Rosenmöller houdt de bal hoog bij Deltion

Zwolle – Deltion was vrijdag gastheer voor de Koninklijke Vereniging van Leraren Lichamelijke Opvoeding. KVLO houdt twee keer per jaar een themadag voor onderwijzend Nederland.

Het thema ‘Bruggen slaan’ stond deze dag centraal, en dan spreken we over het verbinden van onderwijs aan sport en gezondheid. Paul Rosenmöller opende samen met Karin van Bijsterveld de forumdiscussie door zich voor te stellen tijdens een potje tennis. De ochtend begon met een officiële opening door de directeur van KVLO, dhr. C. Klaassen en Cor Dijks, sectordirecteur Deltion. Paul Rosenmöller, Bernard Fransen, voorzitter amateurvoetbal van de KNVB en Karin van Bijsterveld, voorzitter van het Platform Sport, Bewegen en Onderwijs, gingen het gesprek aan met het publiek tijdens een forumdiscussie. Sportieve workshops

De ruim 200 bezoekers konden vervolgens de gehele dag workshops bezoeken. Een voorbeeld daarvan was de bijdrage van NOC*NSF die onderwijs en sport nog meer met elkaar wil koppelen of het Voedingscentrum die meer vertelde over de gezonde kantine. De bezoekers konden uit zestien workshops hun keuze maken.

Gezonde school

Dat het Deltion College gastheer was van deze themadag, is geen toeval. Het Zwolse ROC is toonaangevend op het gebied van gezondheidsbeleid voor studenten en personeel. Zo moeten eerstejaars studenten verplicht deelnemen aan sportclinics, worden fitness en groepslessen tegen sterk gereduceerd tarief aangeboden en staat gezonde voeding hoog in het vaandel. Een groot deel van de gezonde diensten wordt door de studenten in hun eigen leerbedrijven ingevuld. Ook de afdeling HRD is aangesloten. En daarmee is er sprake van een geïntegreerd gezondheidsprogramma.

Artikel delen:

Reageer