Update Nieuwbouw FC Zwolle stadion

Afgelopen week heeft de aannemer de hei-werkzaamheden weer een vervolg gegeven, inmiddels staat de teller van het aantal palen dat geheid is op 378. Deze week is er begonnen met het storten van de werkvloer van de nieuwe Oost tribune. Bij de eerste bouwhandeling van 9 maart is er een werkvloer gestort van ongeveer 10 m3 beton, afgelopen week is er nog 8 m3 beton gestort voor de werkvloer. Volgende week wordt het ijzer afgeleverd en kan er verder worden gegaan met het storten van de werkvloer. Moes bouwgroep hoopt aanstaande donderdag het merendeel van de werkvloer gestort te hebben zodat de fundering van de nieuwe Oost tribune gestalte zal krijgen.


Stand momenteel 378


Stort werkzaamheden voor een werkvloer waar de fundering op komt te staan


De eerste fundering van het nieuwe FC Zwolle stadion uit de bekisting

Aan de voorzijde van het stadion (hoek Johan Cruijff tribune) is er begonnen met het plaatsen van een tijdelijke zendmast. De huidige lichtmasten van het Oosterenk stadion bevatten een groot aantal zenders, bijvoorbeeld voor telefonie. Omdat de lichtmasten na de laatste thuiswedstrijd worden afgebroken wordt er een tijdelijke zendmast geplaatst. Deze tijdelijke zendmast is inmiddels aan de Ceintuurbaan kant geplaatst.


De tijdelijke zendmast is inmiddels aan de Ceintuurbaan kant geplaatst

 

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Ben benieuwd hoe het stadion er straks uitziet na de uitspraak van de Europese commissie. Misschien gewoon maar een stuk van de tribunes niet bouwen waardoor er een opening in het stadion komt: ‘het gat in de Zwolse begroting’ 😀 ;D


  ⚠️ Meld

 2. Herstel, het was wethouder knol
  jammer wethouder (doof)pot was leuker geweest

  Toch is het stadion volgens de wethoudres altijd nog buitenlevensgevaar


  ⚠️ Meld

 3. Laat de azijnzeikerds zich maar lekker verkneukelen. Over een poosje spelen wij in ons nieuwe stadion en nemen we nog een biertje op ze.

  8)


  ⚠️ Meld

Reageer