Zwols college verwelkomt nieuwe inwoners

Zwolle – Het college van burgemeester en wethouders van Zwolle heeft zaterdag 12 februari 124 nieuwe inwoners van de gemeente persoonlijk begroet. Ongeveer 115 volwassenen en 9 kinderen konden op een informele manier kennismaken met burgemeester en wethouders.

De collegeleden gaven zaterdagochtend een korte toelichting op hun portefeuilles en taken, waaronder het wijkwethouderschap. Aan de hand van een film over de stad werden allerlei activiteiten, mogelijkheden en ontwikkelingen in Zwolle getoond. Tijdens de koffiepauze konden de nieuwe inwoners persoonlijk kennismaken met de collegeleden. Burgemeester Henk Jan Meijer: “Het stadsbestuur is trots op haar burgers, ondernemers en alle mensen die samen de stad maken. Dat zien we terug in de vele activiteiten die worden georganiseerd op onder andere cultureel en culinair niveau. Wij doen graag een beroep op de mensen die wonen en werken in de stad om Zwolle op koers te houden”.

Door het stijgende inwonertal (inmiddels al 120.000) en een gemiddelde opkomst per ontvangst tussen de 10 en 20 procent van de nieuwe inwoners vindt deze bijeenkomst drie keer per jaar plaats. Voor zover bekend is Zwolle de enige 100.000+ gemeente die een ontvangst organiseert waarbij het voltallige college de mensen persoonlijk verwelkomt.

Deze ontvangsten passen in het beleid van het college om op deze manier de dialoog met burgers en gebruikers van de stad te zoeken. Daarom zijn tijdens de bijeenkomst filmopnames gemaakt voor het Burgerjaarverslag 2010. Sinds 2007 organiseert de gemeente overigens ook eenmaal per jaar een ontvangst voor nieuwe ondernemers.

Na afloop van de bijeenkomst in het stadhuis krijgen de inwoners de gelegenheid de stad te bekijken, tijdens een anderhalf uur durende bustour. In elke bus geeft een rondleider uitleg over de diverse aspecten van de stad.

Na afloop krijgen alle bezoekers een tas met informatiemateriaal mee, waaronder de film over de stad.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

3 gedachten over “Zwols college verwelkomt nieuwe inwoners”

Reacties zijn gesloten.