Glazen luifel moet winkelcentrum aantrekkelijker maken

Zwolle – Goed nieuws voor het winkelend publiek van Winkelcentrum Stadshagen. In het winkelcentrum werd door wethouder F. Van As een nieuwe glazen luifel feestelijk geopend. De luifel moet vooral veel wind gaan tegenhouden. Het winkelend publiek klaagt al jaren over veel tocht in de winkelstraat.

luifel_en_g_voetbal-160.jpg

De dag van de opening werd achteraf gezien niet gelukkig gekozen. Het was koud, vochtig en winderig zaterdagmiddag. De luifel, die boven winkelstraat de Wade gesitueerd is, is gemaakt van glas en ongeveer 25 meter lang en heeft een hoogte van circa 4,0 meter. De afgelopen maanden werd het frame van de luifel op zijn plaats gezet. Dit gebeurde balk voor balk. Door het aanbrengen van een luifel aan de westzijde van het winkelcentrum, zal het windklimaat positief worden beïnvloed waardoor het aangenamer winkelen zal zijn in Stadshagen.

luifel_en_g_voetbal-178.jpg

luifel_en_g_voetbal-186.jpg

luifel_en_g_voetbal-152.jpg

Artikel delen:
Reacties 12
  1. Kan iemand mij vertellen waarom de fotograaf bij een aantal foto’s de camera scheef heeft gehouden ? Ter verhoging van de feestvreugde ?? 😉


    Maak melding

  2. Ja dat kan ik wel vertellen. Ik wil het dak er ook bij hebben en dat is anders niet helemaal mogelijk. Om de luifel gaat het tenslote.Verder vind ik het een leuker perspectief en compo geven dan het gewone recht toe recht aan wat vaak gebeurd. Ik denk nl veel in lijnen en hoekgebruik. Nou daarom dus:)


    Maak melding

  3. Voor mijn gevoel is het weggegooid geld!! Het waait er nog net zo hard als voordat de luifel er zat.
    Het is erg jammer dat het winkelcentrum niet overdekt is, zoals bijvoorbeeld in de Aalanden.


    Maak melding

  4. Ik vind de scheef genomen foto’s irritant kijken, maar kan me wel vinden in de reden erachter. Lastig als je moet kiezen 😉
    De luifel moet zich denk ik nog gaan bewijzen en tot nu toe kan ik ook niet zeggen dat ik merk dat er verschil is ten opzichte van voorheen. Ik ben ook een groot voorstander van een overkoepeling over het hele winkelcentrum, al is het ook erg fijn om in een frisse winkelstraat te lopen bij droog en windstil weer… Ook hiervoor weer: lastig als je moet kiezen 😉


    Maak melding

  5. Inderdaad weggegooid geld, voor mij hoeven windschermen niet, maar als er dan toch wat moet worden gedaan doe het dan goed. Dit slaat echt helemaal nergens op. Van wie was dit briljante idee?


    Maak melding

  6. Ik vind het nog net zo winderig als voorheen. En jammer dat er (nog?) geen extra verlichting onder is gehangen. Bij bewolkt/slecht weer is het erg donker onder de overkapping. Oorzaak van alles is natuurlijk het slechte ontwerp van het winkelcentrum: grote vierkante steenblokken veroorzaken altijd voorspelbare sterke windstromen omdat de wind erom heen moet.


    Maak melding

Reageer