Filmtheater Fraterhuis deelnemer aan landelijke pilotproject cultuurkaart

Het ministerie van OCW gaat in de drie steden, Groningen, Nijmegen en Zwolle een pilotproject  opzetten voor de tests rondom de invoering van de veelbesproken Cultuurkaart. 

In Zwolle is Filmtheater Fraterhuis geselecteerd om de komende maanden als culturele instelling actief bij te dragen aan de landelijke test. De CJP is verantwoordelijk voor de invoering van de cultuurkaart en zal het project vormgeven, zoals de onderzoeken onder leerlingen, scholen en instellingen. De cultuurkaart is een plastic (betaal) pasje op naam van de leerling waarmee (een gedeelte) van  het entreegeld van een culturele voorstelling kan worden voldaan. Het ministerie van OCW stelt jaarlijks een bedrag per leerling beschikbaar dat op de cultuurkaart wordt gestort. Bij de culturele instelling, in Zwolle Filmtheater Fraterhuis, is de kaart dus als betaalmiddel te gebruiken.

In Zwolle loopt de test van 21 april tot 22 juni 2007. Per stad nemen 1000 leerlingen deel aan de proef en gezamenlijk hebben ze € 15.000 te besteden, namelijk €15, – per student.

Directeur Henriëtte Boerhof:

‘We hopen op deze wijze de cultuureducatie in Zwolle te stimuleren. Middels de vervanging van de ouderwetse en administratief omslachtige papieren CKV bonnen door een moderne cultuurkaart hopen we dat deze cultuurondersteuning toegankelijker voor jongeren zal worden.

Graag investeren we extra tijd en inspanningen om deze test uit te voeren, de vrijwilligers te trainen èn onze praktijkervaringen met het Ministerie en de CJP organisatie te delen. Bovendien vinden we het belangrijk om er aan bij te dragen dat Zwolle op “jongeren en cultuur gebied” voorop gaat lopen, deelname aan dergelijke pilotprojecten  zijn een wezenlijk onderdeel ervan.

Artikel delen:

Reageer