Berkum knokt zich naar winst in Drachten

Zwolle – VV Berkum heeft goede zaken gedaan door de wedstrijd bij Drachtster Boys met 2-3 naar zich toe te trekken. De Zwolse ploeg liet zich vooral in de tweede helft van zijn goede kant zien door van een achterstand terug te komen en haalde in de laatste minuut zelfs de winst binnen via een fraai doelpunt van Marc van der Meulen.

dr_boys-_berkum_8.jpg
Foto: Rainer Fröhlich

“Onze eerste helft was dramatisch slecht, maar op basis van de tweede helft was dit zonder meer een verdiende overwinning. Zeker na de 2-2 hebben we gedomineerd,” aldus Berkum-trainer Michel van Oostrum. Feit was inderdaad dat Berkum na rust een stuk feller en gretiger voor de dag kwam en de thuisclub onder druk kon zetten. Een met veel inzet strijdende Pascal Diender gaf daarbij het goede voorbeeld.

Berkum leek een minuut na het beginsignaal al voor de openingstreffer te zorgen toen diezelfde Pascal Diender een voorzet van Chris van der Meulen maar net miste. Direct daarna was het echter wel raak aan de andere kant toen Marco Woudsma in het strafschopgebied werd gevloerd en hij via een penalty voor de 1-0 kon zorgen. Die voorsprong duurde niet lang want na ruim 10 minuten werd Chris van der Meulen in het andere strafschopgebied onderuit gewerkt en kreeg Berkum een penalty. Die mogelijkheid was goed besteed aan broer Marc van der Meulen die de stand weer gelijk trok: 1-1.

In de 25e minuut leek Berkum slechte tijden tegemoet te gaan toen Nico de Jong, na slecht uitverdedigen, kon uithalen en de 2-1 liet aantekenen. Berkum-keeper Mathijs Bouwhuis behoedde zijn team daarna voor een grotere achterstand toen hij een inzet van de doorgebroken Martijn Liefers wist te keren en hij een kansrijke bal van Woudsma onschadelijk maakte. Een inzet van Liefers die wel raak leek te zijn werd afgekeurd wegens buitenspel.

Na rust kwam er een ander Berkum op het veld, al leidde dat niet direct tot grote kansen, en na ruim een uur spelen werd een vrije trap van Marc van der Meulen nerveus weggewerkt door de Drachtster verdediging. Na enkele corners belandde de bal uit een scrimmage uiteindelijk bij Felix Hermsen die de 2-2 op het scorebord bracht. Berkum was na die gelijkmaker de betere ploeg, die veel druk zette op de in die fase wat paniekerig ogende defensie van de thuisclub. Vlak voor tijd leek Pascal Diender uit een vrije trap op de rand van het strafschopgebied voor de overwinning te gaan zorgen maar Elke Kooistra, nota bene de tweede keeper van Drachtster Boys, voorkwam dat met een fantastische reflex.

Het bleek echter uitstel van executie want na een massaal slotoffensief werd de bal in de laatste minuut van de officiële speeltijd opnieuw in het strafschopgebied van de Friezen gepompt. Marc van der Meulen kopte vervolgens met een prima actie de bal in de uiterste hoek van het doel, waarmee de 2-3 alsnog werd binnengehaald.

Minder pretttige ‘bijkomstigheid’ was dat in deze wedstrijd de hele trainersstaf van Berkum naar de kant werd gestuurd omdat ze door woord of gebaar lieten blijken het niet eens te zijn met de beslissingen van het arbitrale trio. De met veel strijd binnen gehaalde overwinning, de tweede in twee weken, zorgt er echter voor dat Berkum voorlopig weer iets meer afstand heeft genomen van de ‘gevarenzône’ in de Hoofdklasse C.

Drachtster Boys-Berkum, 12 februari 2011
Eindstand: 2-3 (2-1)

Doelpuntenmakers: 4. Marco Woudma (1-0) (penalty), 12. Marc van der Meulen (1-1) (penalty), 24. Nico de Jong (2-1), 65. Felix Hermsen (2-2), 90. Marc van der Meulen (2-3)

Opstelling Berkum: Mathijs Bouwhuis, Kees Dorgelo, Edmund Mijnheer, Pascal Diender, Jeffrey Pohowainjaan, Hiro Gnanapragassam, Marc van der Meulen, Chris van der Meulen, Richard Bouwmeester (45. Bjorn Rellum), Felix Hermsen, Kassim Bizimana

Opstelling Drachtster Boys: Eelke Kooistra, Richard Hamstra, Martijn Groenewold, Paul de Jong, Frank Eijgelaar, Jacob Bras, Jelmer Mullender, Marco Woudsma, Joël Wagenaar (88. Said Hassan), Nico de Jong (72. Jan Stoker), Martijn Liefers.

Artikel delen:

Reageer