Goede 1e helft Be Quick niet genoeg voor 3 punten

Zwolle – Na de verrassende overwinning op SDV Barneveld moest Be Quick er thuis een goed vervolg aan geven tegen Zwart Wit’63 uit Harderwijk. Dat gebeurde niet helemaal. Na een goede eerste helft zakte het team ver weg in de tweede helft. Uiteindelijk bleef er één wedstrijdpunt over voor de rossoneri. En dat was toch wel een beetje teleurstellend.

Door de schorsingen van Jordy Hendriks en Walid Gabara verschijnen bij Be Quick Tom Eerden en Nejim el Atiaoui in de basis. Be Quick kan deze middag een belangrijke slag slaan op weg naar het linkerrijtje. Daarvoor moet dan wel Zwart Wit aan de zegekar worden gebonden. Na een moeilijke seizoensstart heeft de ploeg uit Harderwijk toch al vijftien punten verzameld.

De ploeg van trainer Hendriks oogt degelijk in de beginfase van de wedstrijd. De eerste kans ontstaat na 9 minuten als Bas Beverwijk de bal doorkopt en Nejim el Atiaoui een schietkans krijgt. Hij mist, maar in de 19e minuut is het wel raak voor Be Quick. Een goede voorzet van Caleb Rahajaan wordt knap binnengekopt door Tom Karst: 1-0.

Het scheelt maar een haartje of Be Quick heeft enkele minuten later de 2-0 al op zak. Een lob van Caleb Rahajaan komt op de lat terecht. Be Quick heeft dan toch de rust door middel van kansen en kansjes ruimschoots de gelegenheid om de boel op slot te gooien, maar dat laat de ploeg na. Van de tegenstander is er slechts af en toe een oprisping. Vooral de snelle Ali Akachar onderscheidt zich in aanvallend opzicht.

Een het eerste kwartier na rust krijgt Be Quick twee keer met een arbitrale beslissing te maken, die voor de roodzwarte ploeg nadelig uitpakt. Een kopdoelpunt van Bart Maljers, wordt wegens een vermeende duw afgekeurd. Tien minuten later wordt Caleb Rahajaan tegen de grond gewerkt in het strafschopgebied, maar de scheidsrechter wijst niet naar de stip. Tussen de bedrijven door heeft Corné Wegerif namens Zwart Wit nog de lat geraakt.

Langzamerhand keert de wedstrijd. Zwart Wit komt steeds beter in het spel en Bart Mous krijgt in de 67e minuut de kans om binnen te schieten. Het is voor Be Quick maar goed dat hij niet weet waar zijn linkerbeen zit. De poging buitenkant rechts oogt klunzig en treft geen doel. Twee minuten later zet Corné Wegerif de strijdende partijen alsnog op gelijke hoogte: 1-1

Het voetbal zakt bij Be Quick in deze fase af naar een bedenkelijk niveau. Vooral de verdediging grossiert in fouten. Achterin blijft alleen Joram Hendriks overeind. Ook in de andere linies lijkt de fut er wel een beetje uit. Het middenveld excelleert niet en de aanval oogt met het verstrijken van de tijd ook steeds fletser.

Be Quick probeert daarna het tij te keren met een aantal wissels. De toch niet onverdienstelijk spelende Sander Bolt wordt gewisseld voor Arie Smit, die daarmee weer eens speelminuten krijgt. Een keer onderscheidt Smit zich, maar zijn goede actie wordt niet begrepen door Nejim el Atiaoui. Laatstgenoemde lijkt de grote vorm van enkele maanden geleden maar niet te kunnen vinden. Na negentig minuten en een beetje geeft het scorebord een 1-1- stand. De puntendeling voelt voor Be Quick toch vooral als een gemiste kans. Volgende week wacht de uitwedstrijd bij Dos’37 in Vriezenveen.

Be Quick trainer Bert Hendriks zag zijn ploeg goed beginnen en slecht eindigen: “Over de hele wedstrijd gezien is een puntendeling terecht, maar vóór de rust moet je de wedstrijd eigenlijk beslissen. De tweede helft was collectief duidelijk minder.We reageerden slecht op de lange bal, hoewel we daar in de rust nog duidelijk voor hadden gewaarschuwd. Achterin hebben we nog wat van positie gewisseld, maar ook dat hielp niet. Er waren teveel spelers die het vandaag niet hadden. Toch zijn er ook goede dingen. Je ziet dat Caleb Rahajaan steeds beter gaat spelen. Die had natuurlijk een paar jaar niet op het veld gespeeld en dat kost dan toch even tijd.”

Opstelling Be Quick: Jos de Gram,Tom Eerden (Marnix Teensma), Joram Hendriks, Thomas van den Berg, Durk Jan Sinnema, Bas Beverwijk, Sander Bolt (Arie Smit), Bart Maljers , Nejim el Atiaoui , Tom Karst (Jaouad Akloud), Caleb Rahajaan

Door Gerco Grevers

Artikel delen:

Reageer