Het weer: regen

Zwolle – Maandagochtend nadert vanuit het westen een storing. De dag vangt zwaar tot geheel bewolkt aan en in de noordelijke helft waait een stevige zuidooster. In het uiterste westen valt mogelijk al een beetje regen. In de loop van de ochtend trekt het regengebied verder het land in, maar het oosten houdt het ’s ochtends nog lang droog.

13-02-2011_weerfoto__nieuwe_veerallee.jpg
Nieuwe Veerallee

Gedurende de middag passeert de storing en volgt ook in de oostelijke helft van het land regen. Plaatselijk regent het even flink door. In het zuidwesten en westen wordt het later in de middag droger. De wind draait naar het zuidwesten en komt tot bedaren. Het wordt zo’n 6 graden in het noorden tot 9 in het zuiden. Dinsdag belooft grotendeels een droge dag te worden. Door de aanwezige bewolking komt de zon echter niet veel aan bod. Met maxima tussen 5 en 8 graden wordt het een fractie kouder. In de loop van de avond neemt de bewolking toe en volgt er een beetje regen.

Woensdag blijft het de hele dag bewolkt en daarbij miezert het af en toe. Het waait nauwelijks en het wordt 5 tot 7 graden. De dagen daarna draait de stroming geleidelijk naar het oosten. De kans op neerslag neemt daarmee af. Daarnaast wordt het ook kouder: overdag zo’n 4 graden, ’s nachts minima rond of enkele graden onder nul.

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer