Toch vervolg schoolhandbaltoernooi Zwolle

Zwolle – Woensdag 16 februari vindt het schoolhandbaltoernooi plaats voor groep 5 en 6 van de Zwolse basisscholen. SportService Zwolle organiseert het toernooi in samenwerking met de beide Zwolse handbalverenigingen, te weten sv Zwolle Handbal en sv Tyfoon. Vorig jaar kon het toernooi helaas geen doorgang vinden aangezien er geen geschikte speellocatie beschikbaar was. Gelukkig is het dit schooljaar wel gelukt en kan het toernooi weer een mooi vervolg krijgen.

Negen Zwolse basisscholen hebben gezamenlijk dertien teams opgegeven om deel te nemen aan het handbaltoernooi van SportService Zwolle. Op 16 februari gaan de leerlingen in de WRZV-hallen de strijd aan voor het schoolhandbalkampioenschap. Het toernooi begint om 13.15 uur en aan het eind van de middag worden de prijzen verdeeld. Tussen de poulewedstrijden en de (kruis)finales wordt er nog een promowedstrijd gespeeld door jeugdspelers van beide handbalverenigingen. Hiermee hopen ze de sport nog meer te promoten.

Samenwerking handbalverenigingen

SportService Zwolle organiseert het schoolhandbaltoernooi in samenwerking met beide Zwolse handbalverenigingen, sv Zwolle Handbal en sv Tyfoon. SportService Zwolle organiseert al haar schoolsporttoernooien altijd in samenwerking met de Zwolse sportverenigingen. Zonder de inzet en ondersteuning van de verenigingen kan het toernooi geen doorgang vinden. Daarnaast is een schoolsporttoernooi voor veel kinderen een eerste echte kennismaking met de sport en de verenigingen spelen hierin een belangrijke rol. Zij kunnen zich deze middag meer profileren onder de deelnemers en hun ouders. 

Fair Play

Alle teams kunnen deze middag ook kans maken op de Fair Play prijs van SportService Zwolle. Scheidsrechters van beide handbalverenigingen houden alle teams gedurende de middag nauwlettend in de gaten op (on)sportief gedrag. Ze hanteren daarbij een aantal Fair Play-afspraken, waarop de kinderen, hun begeleiders, ouders en toeschouwers beoordeeld worden. Respect hebben voor de tegenstander en voor de scheidsrechters, naleving van de regels, zuinig en netjes zijn met het materiaal zijn dergelijke afspraken. Het team met de meeste ‘sportieve punten’ wint aan het eind van de middag de Fair Play Prijs!

Artikel delen:

Reageer