Maxime Verhagen op College Tour in Zwolle

Zwolle – Vice-premier Maxime Verhagen was maandagmiddag te gast op Hogeschool Windesheim voor de opnames van het televisieprogramma College Tour. Studenten van hogescholen en universiteiten kregen de kans om kritische vragen te stellen aan één van de meest invloedrijke Nederlandse politieke kopstukken van dit moment. De belangstelling voor het debat in het Auditorium van de school was groot!

img_0019_copy.jpg

De opnames met de vice-premier en minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie waren een maand voor de meest belangrijke Provinciale Staten Verkiezingen in tijden. College Tour draait om scherpe, goede en mooie vragen van studenten in de zaal. Onder leiding van presentator Twan Huys voelden de studenten Verhagen aan de tand over de meest uiteenlopende zaken. Er werden o.a. vragen gesteld over de bezuinigingen op het onderwijs, een voorstel om de huid van dode muskutratten te gebruiken voor de bontindustrie, de PVV en hoofddoekjes. De uitzending met Maxime Verhagen is op 17 februari om 20.55 uur te zien op Nederland 3. Aansluitend bracht Maxime Verhagen, samen met gedeputeerde Theo Rietkerk en Tweede Kamerlid Eddy Van Hijum, een werkbezoek aan Kennispoort Regio Zwolle. Hij sprak met innovatie ondernemers uit de regio over de kansen van het nieuwe bedrijfslevenbeleid van het kabinet.

img_9921_copy.jpg

img_0032_copy.jpg

img_9871_copy.jpg
Een student leidde zijn vraag in met een liedje…

img_9863_copy.jpg

img_9899_copy.jpg

De ondernemers, verenigd in het ondernemersnetwerk Kennispoort Regio Zwolle, lieten de minister voorbeelden van innovatieve producten zien en gingen in discussie over de manieren waarop het midden- en kleinbedrijf kan innoveren.

Een voorbeeld hiervan is de ontwikkeling van een kunststof Kipper door Luinstra BV. Kennispoort regio Zwolle faciliteert dergelijke innovaties door ondernemers, kennisinstellingen en overheden bij elkaar te brengen. 

img_0114_copy.jpg

De bijeenkomst vond plaats bij verfproducent Van Wijhe Verf BV. Na afloop van het gesprek werd minister Verhagen rondgeleid door zakenvrouw van het jaar Marlies van Wijhe. Van Wijhe is een familiebedrijf met duurzaamheid en innovatie als speerpunten.

img_0021_copy.jpg

Het kabinet heeft in totaal 1,5 miljard euro beschikbaar gemaakt voor investeringen in negen topsectoren van onze economie. Verder kunnen bedrijven een belastingvoordeel tegemoet zien van circa 500 miljoen euro. Daarvan profiteren vooral kleine, innovatieve ondernemingen, die voorheen de weg kwijt raakten in het woud van ingewikkelde subsidieregelingen.

img_0110_copy.jpg

img_0104_copy.jpg

Artikel delen:
Reacties 11
 1. PVV-leider Geert Wilders mag kritiek hebben op de prestaties van het minderheidskabinet van VVD en CDA. Wel is hij misschien een beetje ,,ongeduldiger dan de praktijk vraagt????.

  Dat zei vicepremier en minister van Economische Zaken Maxime Verhagen (CDA) maandag tijdens de opnamen van het NTR-programma College Tour. Het programma, dat werd opgenomen bij de Hogeschool Windesheim in Zwolle, wordt donderdag uitgezonden.

  In De Telegraaf klaagde Wilders maandag dat het kabinet te veel praat en te weinig doet, vooral op de terreinen van veiligheid en justitie.

  ,,Hij heeft dit recht voor zover het gaat over onderdelen waar hij zijn handtekening onder heeft gezet, niet het totale beleid????, aldus Verhagen over de kritische noten van de gedoogpartner.

  ANP


  Maak melding

 2. Jaap zegt: Eindelijk eens een politiek leider die er de vaart in wil zetten,dat is lang geleden.Niks mis mee dat Geert dit aankaart.

  Ik denk dat iedere politicus op zijn terrein snel wil scoren. Maar de voordelen van democratie zijn nu eenmaal ook de nadelen. Meepraten en meedenken, rekening houden met anderen kost tijd.

  Ook Geert c.s. zal daarmee rekening moeten houden. Ik neem tenminste aan dat hij voor het behoud van democratische waarden is?


  Maak melding

 3. Wilders mag schreeuwen wat hij wil, heeft ondertussen al de 65-ers in de kou laten staan, door nog voor de formatie zijn keutel over de verhoging van de AOW leeftijd in te trekken. Je moet eens aan de stakers in het OV vragen wat ze van Wilders vinden, dat is dus kiezersbedrog nummer 2. Ondertussen heeft die grapjas geen enkele verantwoordelijk (hij gedoogt alleen maar), maar eist wel dat VVD en CDA doen wat hij zegt. Wat een plee-figuur en een democraat is hij ook al niet, zeker als je beseft hoe die fijne PVV is georganiseerd….


  Maak melding

 4. Dick gelijk heb jij over deze gast is zeker geen positief iets te melden.
  verhagen regeert mee alsof het CDA de landelijke verkiezing hadden gewonnen maar we weten wel beter ze hebben toen dik verloren.


  Maak melding

 5. Dag mensen, ik was er bij. Wat mij vooral tegen de borst stuitte was het groot aantal PvdA-aanhangers in de zaal. Ongelooflijk dat deze partij nog op sympathie kan rekenen van onze nieuwe generatie.

  Op die 2e foto zie je dat ook heel goed terug.


  Maak melding

 6. Nou Natascha
  Ik weet wel wat Martin G. bedoeld! Die jongen LINKS middenin met zijn handen over elkaar ziet er vrij links uit!! Zie je niet dat zijn haar rood gekleurd is? Het is overduidelijk zo`n vieze rooie linkse rakker!!! Ze zijn er aan het spioneren..

  Hugs Agnes


  Maak melding

Reageer