Het weer: droog

Zwolle – Dinsdag is het wisselend bewolkt en droog. In de ochtend is er nog veel bewolking in het noordoosten. In de rest van het land komen zonnige perioden voor. Alleen het zuidwesten heeft te maken met veel sluierbewolking, maar het is overal droog. Er staat een matige zuidoostenwind.

14-02-2011_weerfoto__binnen_gasthuis.jpg
Binnengasthuisstraat

In de middag spreidt de sluierbewolking zich verder uit over het land. Er blijft wel ruimte voor wat zon. De maxima komen uit tussen 5 en 8 graden. In de avond wordt de bewolking weer dikker en volgt er vanuit het zuidwesten opnieuw een regengebied. In de nacht wordt het weer droog en het koelt af naar 2 tot 4 graden. Woensdag wordt een overwegend droge dag. Er zijn wel veel wolkenvelden, maar af en toe laat de zon zich zeker zien. Er staat een zwakke wind uit zuidelijke richting en daarbij lopen de temperaturen op naar 5 tot 8 graden. In de avond draait de wind naar het oosten waardoor de minima in de nacht uitkomen op 2 graden in het zuidwesten en een enkele graad onder nul in het noordoosten.

Donderdag wordt het langzaam kouder door een zwak tot matige noordoostenwind. Het is overwegend bewolkt met vooral in het noorden een enkele opklaring. Verder blijft het droog en het wordt niet warmer dan 3 tot 6 graden.

Vrijdag begint met vorst op uitgebreide schaal. Het is zwaar bewolkt en op de Wadden is er kans op een enkele winterse bui. De middag temperatuur komt maar moeizaam boven het vriespunt uit. De dagen daarna is het onzeker op de winter doorzet of er dat opnieuw een zachte periode aanbreekt.

Artikel delen:

Reageer