Nu al bomen gekweekt voor Stadshagen II

Voor het nieuwe Stadshagen worden binnenkort al bomen gekweekt, zodat ze al een goede omvang hebben als ze over een aantal jaar geplant worden als de bouw klaar is. Wethouder Peter Pot van Groen: “Het groen in een wijk heeft positieve invloed op hoe mensen zich voelen. Het geeft de buurt een intieme sfeer. Ik vind dan ook dat we bij nieuwbouwprojecten eerst moeten nadenken over het groen, voordat we de huizen gaan bouwen. Hoe gaan de straten eruit zien, de parken en wat voor beplanting heb je daar nodig. Dan kan je de planten en bomen vast aanschaffen en laten groeien. Zo voorkom je dat je van die armetierige boompjes krijgt. Groen moet niet het sluitstuk zijn, maar het beginpunt!”

Naast het vooraf kweken van bomen in de stadskwekerij is het op een aantal plekken ook mogelijk om nu al bomen te planten, bijvoorbeeld langs de Hasselterweg en in de Tippe. Ook het moment wanneer voor een locatie het stedenbouwkundig plan is vastgesteld kan geschikt zijn om te beginnen met de aanleg van groen. Wethouder Pot zet zich er voor in om ook voor nieuwbouwlocaties elders in Zwolle te bewerkstelligen dat eerst over het groen wordt nagedacht voordat met de bouw begonnen wordt, bijvoorbeeld bij de nieuwbouwlocatie Oude Mars, oftewel ‘groen voor rood’. Wethouder Pot: “Zwolle is niet voor niets de groenste stad van Europa. We moeten dat wel blijven waarmaken!”

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Die nieuwe boom in het Twistvlietpark is inderdaad een dikke den! Dus Chris: je wordt al op je wenken bediend voorda je erom hoeft te vragen 😉


    ⚠️ Meld

Reageer