Eigen bijdrage voor woon- en vervoersvoorziening Wmo

Zwolle – Inwoners van Zwolle die gebruikmaken van Wmo-voorzieningen gaan hiervoor een eigen bijdrage betalen. Het gaat om woon- en vervoersvoorzieningen. Voor nieuwe aanvragen geldt de regeling per direct. Mensen die al gebruikmaken van deze voorziening(en), betalen de eigen bijdrage vanaf 15 augustus 2011.

De gemeente Zwolle wil dat inwoners zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen en kunnen meedoen aan de samenleving. Om de Wmo-voorzieningen ook in de toekomst beschikbaar te houden voor degenen die dat nodig hebben, is het nodig dat mensen zelf naar draagkracht meebetalen. Mensen die hulp bij het huishouden ontvangen, betalen al langer een eigen bijdrage. Dat inwoners meebetalen aan Wmo-voorzieningen is dus niet nieuw.

De hoogte van de eigen bijdrage is afhankelijk van het (gezamenlijk) belastbaar inkomen en wordt berekend door het CAK. Meer informatie is te vinden op www.hetcak.nl.

Wie meerdere Wmo-voorzieningen gebruikt, betaalt voor deze voorzieningen samen nooit meer dan de maximale eigen bijdrage. De eigen bijdrage is ook nooit hoger dan de kostprijs van de voorziening.

Voor inwoners die vanaf 15 februari 2011 een woon- of vervoersvoorziening toegekend krijgen, gaat de eigen bijdrage direct in.

Voor mensen die al gebruikmaken van deze voorzieningen geldt een overgangstermijn. Zij betalen per 15 augustus 2011 een eigen bijdrage. Wmo-cliënten die het betreft hebben hierover de afgelopen dagen een brief ontvangen.

Voor meer informatie kunt u terecht bij het Wmo-loket gevestigd in het Stadskantoor. Het Wmo-loket is iedere werkdag geopend van 9.00 tot 17.00 uur en op donderdag tot 19.00 uur. U kunt ook bellen naar 14038, iedere werkdag van 9.00 tot 17.00 uur bereikbaar.

Artikel delen:
Reacties 4

Reageer