Bevrijdingsfestival Overijssel 2011 zoekt vrijwilligers

Zwolle – Elk jaar zijn het er meer, zijn ze nog enthousiaster en dragen ze bij aan de groei, zowel kwantitatief als kwalitatief, van het Bevrijdingsfestival in Zwolle. Met meer dan 800 vrijwilligers heeft het Bevrijdingsfestival Overijssel de meeste vrijwilligers van alle Bevrijdingsfestivals in Nederland. Het Bevrijdingsfestival Overijssel 2011 gaat alweer de 21ste editie tegemoet.

bfo.jpg

Vrijwilliger zijn is niet vrijblijvend. Er wordt best wat van je gevraagd. Afhankelijk van de werkgroep waar jij je voor opgeeft, werk je een hele week, een aantal dagen of alleen op 5 mei zelf. Lees de voorwaarden hieronder (bij Lees verder) rustig door en geef aan welke werkgroep jou het meeste interesseert. Indien je jezelf goed hebt aangemeld krijg je direct een bevestigingsmail.

Waarom zou jij vrijwilliger worden bij het Bevrijdingsfestival Overijssel?

  • Het ontzettend leuk, leerzaam en gezellig is.
  • Je krijgt kleding van het festival, een T-shirt en een trui. Hierdoor ben je herkenbaar als festivalmedewerker. Ook is het een leuk aandenken voor thuis.
  • Als vrijwilliger krijg je eten en drinken. Heb je een dieet, allergie of iets anders wat wij moeten weten? Geen probleem, geef dat even aan op het inschrijfformulier.
  • Je leert een heleboel mensen kennen. Iedereen doet mee: Jong, oud, dik, dun, zwart, wit… iedereen die meehelpt maakt deel uit van de gezellige familie!
  • Omdat je dan later kan zeggen: ‘hier heb ik aan meegewerkt’.
  • Zonder de enthousiaste vrijwilligers kan dit festival niet op deze manier bestaan!!!

Evenals vorig jaar zijn er voor de werkgroepen wachtlijsten. Wanneer een werkgroep vol is, kan jij je nog altijd inschrijven voor die werkgroep, alleen dan op de wachtlijst. Zodra blijkt dat er meer vrijwilligers nodig zijn in een werkgroep, zullen wij de mensen op de wachtlijst benaderen. Meld je dus pas aan op een wachtlijst als de werkgroep helemaal vol is!

Op het aanmeldformulier wordt gevraagd of je deel wilt uitmaken van de afbouwploeg. Deze ploeg zal op 6 en 7 mei assisteren met het afbouwen van het festival. Als je een compleet gevoel wilt hebben en het festival op een goede wijze wilt afsluiten dan is de afbouwploeg zeker aan te raden. We kunnen ook na 5 mei veel handjes gebruiken dus meld je hiervoor aan!!! Je kunt aangeven dat je mee wilt helpen met het afbouwen door bij je beschikbaarheid ook een vinkje te zetten bij 6 en 7 mei.

Ben jij leerling van het voortgezet onderwijs en heb je al met Aniek afgesproken dat je de Maatschappelijke Stage bij het Bevrijdingsfestival Overijssel gaat doen? Ga dan naar de werkgroep waar jij je Maatschappelijke Stage wil gaan lopen. Heb je de juiste werkgroep gevonden? Dan kun je op het aanmeldformulier aangegeven dat het gaat om een Maatschappelijke Stage. Vergeet niet je beschikbaarheid door te geven. Heb je nog geen contact gehad met Aniek over een Maatschappelijke Stage, mail dan eerst naar aniek@niekvandersprong.nl. Dan krijg je verdere informatie en als er nog beschikbare plaatsen zijn voor de stage dan laat Aniek dit weten en kun je je alsnog via het aanmeldformulier opgeven.

Wil jij ook zo’n mooie trui en nieuwe mensen leren kennen? Klik op een van de onderstaande werkgroepen en meld je aan!

Voor vragen en/of informatie kan je contact opnemen met Aniek (aniek@niekvandersprong.nl).

Artikel delen:

Reageer