Weblog Zwolle zoekt redactieuitbreiding

Ben jij degene die wij zoeken?
Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging?

Ben jij op zoek naar een zinvolle tijdsbesteding in een maatschappelijke organisatie?
Ben jij innovatief?
Heb jij interesse voor het laatste nieuws uit Zwolle?
Dan is deze functie vast iets voor jou!  

Algemene informatie
Weblog Zwolle tracht sinds 2003 haar bezoekers dagelijks te voorzien van het laatste belangrijke nieuws over en uit de gemeente Zwolle. Dit doen we met een team van 10 vrijwilligers. Waar in de reguliere media vaak een dialoog of discussie wordt gemist, is dit naast onze snelheid bij Weblog Zwolle een van de sterkste punten geworden. Actueel op de hoogte zijn van nieuws uit Zwolle en betrokken zijn bij tal van onderwerpen over de stad: dat kan bij Weblog Zwolle.

banner_tbv_gem_zwolle.jpg

Weblog Zwolle is de laatste jaren uitgegroeid tot een niet meer weg te denken medium in Zwols medialand. In 2007 is Weblog Zwolle ondergebracht in de Stichting Internetmedia Zwolle en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (KvK-nr: 05084466). Met meer dan 4500 unieke bezoekers per dag kan Weblog Zwolle zich rekenen tot een van de meest bezochte interactieve internetkranten uit deze regio. In verband met deze explosieve groei zijn wij nu dringend op zoek naar goede krachten die deel uit willen maken van ons redactieteam.  

Voor meer info: zie "Lees verder"

Taken en werkzaamheden
Je werkt vanuit huis en je werkzaamheden zullen voornamelijk bestaan uit het in de avond en weekends checken van de mailbox en het (eventueel) redigeren en plaatsen van persberichten. Daarnaast zou het een pré zijn, als je overdag ook nog wat tijd vrij zou kunnen maken. Bij deze persberichten zullen aangeleverde foto’s op het juiste formaat moeten worden gebracht en ingevoegd moeten worden. Daarnaast zul je de persberichten moeten beoordelen voor plaatsing op de wekelijkse evenementen- en uitgaansagenda.

Wie zoeken wij?
Of je nu student, bakker, ambtenaar, politieman of Vutter bent of je maakt gebruik van een WIA-uitkering, iedereen is van harte welkom in ons redactieteam, als je voldoet aan onze criteria. Weblog Zwolle is op zoek naar een minimaal 18-jarige, nauwkeurige, gestructureerd werkende, innovatieve en integere vrijwilliger, die samen met alle teamleden wil werken aan een schitterende vrijetijdsbesteding. Je woont in Zwolle of in een straal van 15 km rond de stad. Je hebt affiniteit met het lokale Zwolse nieuws. Je bent genegen op onregelmatige tijden werkzaamheden te verrichten met name ’s avonds en in het weekend. Je bent in het bezit van een computer van deze tijd met email en internettoegang. Je hebt een goede kennis van de Nederlandse taal en kunt begrijpend lezen en schrijven. Je hebt basiskennis van tekst- en fotobewerkingsprogramma’s. Je bent een positief, integer en betrouwbaar persoon. Je hebt gevoel voor humor en hebt de gave een team te enthousiasmeren. Je weet dat werken op vrijwillige basis ten opzichte van je mederedactieleden ook verplichtingen kent en vindt dit geen probleem. Je stelt je positief op t.a.v. democratisch genomen besluiten. Herken jij je in deze criteria, dan moet je niet te lang wachten en snel contact opnemen. Jij kunt dan weleens ons nieuwe redactielid zijn.  

Wat kunnen wij je bieden?
Je krijgt inhoudelijke begeleiding van onze teamleden. Je krijgt inspraak in het bepalen van je werktijden. Je maakt onderdeel uit van een bijzondere en hooggewaardeerde organisatie. Eens per jaar heb je een gezellige teamdag.  

Reageren
Lijkt het je leuk om als vrijwilliger mee te werken in een enthousiast team, neem dan z.s.m. contact met ons op, doch uiterlijk vóór 22 februari 2011. Je kunt hiervoor het contactformulier gebruiken of je email verzenden naar info@weblogzwolle.nl met als onderwerp: “Vacature redactie”  

Redactie Weblog Zwolle  

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Zou het ookiets zijn om een hoekje in te richten voor Zwollenaren en omgeving Zwolle een eigen hoekje te geven om hun korte verhalen foto’s gedichten te plaatsen? Zwolle kent zoveel talent. Ik bedoel dan zoiets als Ank foto’s.


  Maak melding

 2. Vacature redactie

  Zwolle, 17 februari 2011

  Ls.

  Per 1 maart aanstaande houdt het Vkblog van de Volkskrant op te bestaan. Op deze site plaatste ik de afgelopen jaren zo’n drieduizend blogs over een breed scala van onderwerpen. Daarbij voorzag ik vrijwel alle bijdragen van eigen fotomateriaal, Wellicht is het leuk om de aandacht de komende tijd wat meer op Zwolle te richten. Ik heb er in ieder geval wel wat tijd voor.Het lijkt me leuk om met u de mogelijkheden om aan uw redactieteam bijdragen te leveren, te bespreken.
  Hier ben ik op het internet nu nog te vinden: jacobs.vkblog.nl : met het blog werken en wonen in wonderland.

  Uw reactie verneem ik graag.

  Vriendelijk groetend,

  Jacob Hesseling


  Maak melding

Reageer