Wensput voor bewoners Nieuwe Haven

Zwolle – Bewoners van zorgcentrum Nieuwe Haven in Zwolle zien dit jaar een persoonlijke wens in vervulling gaan. De zogenaamde ‘wensput’ wordt met een donatie van 2.500 euro mogelijk gemaakt door stichting De Gasthuizen.

dg20wensput.jpg

Evelien Stegeman is activiteitenbegeleidster bij de Nieuwe Haven. Zij legt uit hoe de actie tot stand is gekomen. “Wij horen wel eens van bewoners wat ze graag zouden willen. Maar wij hebben zelf geen budget om voor iedereen persoonlijk iets te realiseren. In onze jaarlijkse verwenweek is het idee geopperd en dankzij 2.500 euro van De Gasthuizen is de actie mogelijk gemaakt”, aldus Stegeman. Stichting De Gasthuizen biedt financiële steun aan projecten die het welzijn van Zwolse senioren bevorderen.

Er zijn al sterk uiteenlopende wensen in vervulling gegaan. Zo zijn er bewoners die een voor hen speciale plek bezochten, zoals het voormalige ouderlijk huis, het graf van een dierbare of een ver familielid. Een bewoner kwam in contact met familie in Spanje dankzij een zoektocht via de ambassade. Andere voorbeelden zijn een schoonheidsbehandeling, een ritje met een fietstaxi en het besturen van een vrachtwagen. Voor dementerende bewoners zijn er clowns geweest van stichting De Clown Dichterbij.

Stegeman ziet dat de wensput veel betekent voor de bewoners. “De mensen zijn zó blij en dankbaar. Een week na het vervullen van hun wensen spreken ze ons er nog over aan. Het mooie is dat deze actie een uitwerking heeft op langere termijn. Eerst denken ze na over wat ze het liefst zouden willen. Vervolgens vervullen we die wens en daarna genieten ze er nog steeds van.”

De actie is op 5 november 2010 begonnen in het kader van de Week van de Chronisch Zieken. De medewerkers van de Nieuwe Haven verwachten voor de zomer alle wensen te hebben gerealiseerd. Tot nu toe zagen al 35 van de 103 bewoners van de Nieuwe Haven hun wens in vervulling gaan.

Organisaties die ook gebruik willen maken van de financieringsmogelijkheden van De Gasthuizen, downloaden het aanvraagformulier op www.degasthuizen.nl.

 

Artikel delen:

Reageer