Ruth Jacott in de Spiegel

Zwolle – De theatertour van Ruth Jacott is begonnen. Met haar one woman show Simply the Best, geproduceerd door Albert Verlinde en Roel Vente (V&V Entertainment), is ze op zaterdag 26 februari te zien in Theater De Spiegel. Met deze show brengt ze een ode aan haar helden als Tina Turner, Diana Ross, Aretha Franklin en Beyonce. Begeleid door een acht man sterk orkest zingt Ruth de wereldberoemde nummers van deze vedetten. Ze vertelt haar ervaringen met en herinneringen aan hen, evenals haar eigen verhaal, opgetekend door Gooische Vrouwenschrijver Frank Houtappels. De regie ligt in handen van musicalregisseur en choreograaf Martin Michel.

ruth_jacott.jpg

In 1987 vertolkte Ruth de hoofdrol in de musical Cats van Grisabella. Deze rol speelde zij ook nog enkele maanden in Zwitserland. In 1989 kreeg zij de rol van Dinah in de musical A Night at the Cotton Club. In 1995 kwam Ruth Jacott met haar eerste theatertournee, daarna volgden er meer. In 2008 schitterde Ruth in de titelrol in de musical Billie Holiday. Onlangs kwam de cd van Billie Holiday uit. Samen met het Metropole Orkest vertolkte Ruth de mooiste nummers van Billie Holiday en gaf een eenmalig concert in het RAI theater te Amsterdam.

Voor haar prestaties in de musicals Cats en A Night at the Cotton Club ontving Ruth Jacott in 1989, een Zilveren Harp. In 1996 besloot de Stichting Conamus haar te lauweren met een Gouden Harp vanwege haar veelzijdige kwaliteiten en vakmanschap.

In 1993 vertegenwoordigde zij Nederland op het Eurovisie Songfestival in Ierland. Met het nummer Vrede behaalde zij een zesde plaats. Na het Songfestival kreeg zij bekendheid bij het grote publiek. Vele CD’s met Nederlandstalig repertoire volgden de jaren daarop en bereikten de gouden, platina en dubbel platina status. Meest recent verscheen haar album Passie, waarmee ze vorig jaar door theaters toerde.

Artikel delen:

Reageer