Vrouwen ontdekken ‘de kunst van het vrouw zijn’

Zwolle – Over de hele wereld vieren vrouwen op 8 maart internationale vrouwendag. In Zwolle doen vrouwen dat met een gevarieerd, interactief, internationaal programma.

vrouwendag_5516_470.jpg
Eigen foto

Op dinsdag 8 maart, van 18.00 tot 22.00 uur is de Thorbecke Scholengemeenschap VMBO-pro aan de Russenweg (bij de woonboulevard en ABN-AMRO toren) de locatie voor de internationale vrouwendag Zwolle. De organisatie is in handen van de paraplustichting: het Zwols Vrouwenplatform. Het thema van dit jaar is: ‘De kunst van het vrouw-zijn’.  Ruim 80 vrouwen zijn zich aan het voorbereiden op een avond met een veelvoud aan vrouwelijke bezoekers. ZVP verwacht ruim 700 bezoekers! Het is women-only op 8 maart. Het programma biedt voor elk wat wils: van vermaak tot inhoud, van culinair tot multicultureel, van ontmoeten tot echt kennen. Het doel van het Zwols vrouwenplatform is dat vrouwen zich allemaal thuis voelen in de Zwolse maatschappij. Door het veelzijdige programma gaat ontmoeten vanzelf.  

Programma

18.00 uur: Opening van de internationale keuken. Tegen een kleine betaling kan er geproefd worden van alle culturen.

18.45 uur: Spectaculaire opening met Nelleke Vedelaar, de Zwolse wethouder van cultuur.

19.00 – 21.15 uur: keuze uit 15 workshops, waaronder: Mindfullness, kleuradvies, schilderen, zakelijk flirten, zingen, sterke vrouwen in de kunst, vrouw en vrede, grenzen aangeven, timemanagement, Lamacun maken ,dare to shine en social media. Daarnaast zijn er diverse dansworkshops.

19.00 – 21.15 uur: Op het moment dat de workshops plaatsvinden, zijn er diverse gastoptredens, is er een verwenplein en wordt er gedebatteerd  over ‘De kunst van het vrouw-zijn’.

21.15 uur: Als feestelijke afsluiter kan er gedanst worden onder het genot van een drankje. Een dj zal zorgen voor een internationaal scala aan dansbare muziek.

22.00 uur: Afsluiting van de avond.

Elk jaar op 8 maart internationale vrouwendag!
Is dat nog wel van deze tijd? Ja, verbinding is van alle tijden. Door samen te vieren, elkaar te ontmoeten en met elkaar in gesprek te gaan ontstaat verbinding. Wij vrouwen hebben daarin verschillende sleutels in handen. We zijn echtgenote, vriendin, moeder, dochter, werknemer of werkgever. Ongeacht welke sociaal culturele achtergrond, deze rollen delen we. En via de lijn van het vrouw-zijn, creëren we een fijnmazig netwerk. Verbintenissen komen tot stand, soms over grenzen heen. Het effect is inspirerend en eindeloos.

Artikel delen:

Reageer