Expeditie Ecodrome tenminste geopend t/m maart 2012

Zwolle – Met grote verbazing heeft Ecodrome Zwolle vandaag uit de diverse media moeten vernemen dat de gemeente Zwolle voornemens is de overeengekomen jaarlijkse subsidie voor Ecodrome in 2012 te beëindigen. Het themapark betreurt de beslissing. 

De gemeente Zwolle heeft samen met Libéma en 19 Zwolse bedrijven Ecodrome CV opgericht. De looptijd van deze overeenkomst is in principe onbepaald maar kent een minimale looptijd van 15 jaren en kan niet voor 1 april 2012 beëindigd worden. De overeenkomst tussen de gemeente Zwolle en Libéma bepaalt onder meer dat in de periode januari 2011 en juli 2011 partijen met elkaar in overleg zullen treden over de voortzetting van de exploitatie van het themapark Ecodrome voor een nieuwe periode van 15 jaar. Onderdeel van het overleg zouden zijn de huurprijs van het themapark, de investeringen die voor het park noodzakelijk zijn en de hoogte van de subsidiebijdrage van de gemeente Zwolle.

De overeenkomst noemt als uitgangspunt dat het mogelijk zou moeten zijn Ecodrome te exploiteren met een nul-resultaat. Duidelijk was en is dat zonder subsidie een nul-resultaat niet mogelijk is. Libéma betreurt het dat zij nu op deze wijze uit de pers moet vernemen dat de gemeente dit principe uit de overeenkomst niet wenst na te komen en daarmee aanstuurt op beëindiging van de exploitatie van Ecodrome. Libéma en Ecodrome zullen zich beraden op de thans ontstane situatie. Beëindiging van de subsidie is contractueel pas mogelijk in april 2012 zodat Ecodrome in ieder geval tot die tijd geopend zal zijn.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Hoera!! Eindelijk is het afgelopen met dit waardeloze subsidieverslindende parkje voor cultuurkindjes van rijke ouders. Een attractie die vooral draaide op gratis verstrekte entreekaartjes. Zet hier nu eens iets leuks neer Gemeente. Een mooie overdekte IJsbaan of een Oranje Stad bijvoorbeeld.


    Maak melding

  2. @Zwolleschoon! Jammer dit! Het park is er de afgelopen tijd steeds beter uitgaan zien! En het is niet alleen meer voor “cultuurkindjes”. Jammer dat het nog steeds die naam draagt terwijl niemand er heen gaat om te kijken hoe het veranderd is, andere attracties, ander uiterlijk. En het is echt super leuk voor kinderen en ouders.


    Maak melding

Reageer