SP organiseert OV offensief voor Overijssel

Zwolle – Op zaterdag 19 februari voert de SP campagne voor het NS station en bij het Busstation in Zwolle. Vanaf 10.00 uur delen de SP-ers verkeersdrop en folders uit waarop de SP voorstellen voor een OV offensief voor Overijssel staan vermeld.

De SP wil een radicale keuze van de Provincie voor forse investeringen in goed en betaalbaar Openbaar Vervoer (OV) voor Overijssel. De SP stelt voor om de vele miljoenen die de provincie op de plank heeft liggen te gebruiken voor het in eigen handen nemen van het openbaar vervoer. Zo moeten provincie en gemeenten het openbaar vervoer weer in eigen handen te krijgen. Lijsttrekker Frank Futselaar: "Gemeenten moeten een grote stem hebben in de invulling van het openbaar vervoer op hun grondgebied. Dat sommige plaatsen op zondag helemaal niet bereikbaar zijn is onaanvaardbaar. Dat met name ouderen zien dat bushaltes verdwijnen mag niet bestaan in Overijssel anno 2011." De SP wil juist doorgaan met goede voorbeelden van het aantrekkelijker en beter maken van busverbindingen.

Zo wil ze dat het succesvolle Hengelose programma Gratis met de Bus voor 65 Plus navolging krijgt in heel de provincie. Futselaar: "Het gratis buskaartje voor ouderen in Hengelo laat zien dat aanmerkelijk meer mensen gebruik maken van het openbaar vervoer, ongeveer drie maal zoveel als daarvoor. niet alleen ouderen maar ook mensen die met hen meereizen. Dat betekent dat ouderen meer betrokken blijven in de samenleving, letterlijk minder achter de geraniums dus."

Over de financiering van gratis bus OV voor ouderen is Futselaar zeer helder: "De provincie bulkt van het geld, terwijl een van de weinige hoofdtaken die de provincie heeft juist is om een goed en fijnmazig openbaar vervoer te garanderen. Me dunkt, dan ga je daar toch aanstaan. Dat gebeurt wat ons betreft met dit OV Offensief voor Overijssel." Verder wil de SP een verdubbeling van het spoor op de lijnen Deventer–Olst en Zwolle Emmen. En ten slotte pleit de SP ervoor om de OV chipkaart niet in te voeren zolang de vele problemen die sinds de invoering ontstaan zijn niet honderd procent zijn opgelost.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Over de financiering van gratis bus OV voor ouderen is Futselaar zeer helder: “De provincie bulkt van het geld

    Nou maar goed dat niet al die ideeén van de SP uitgevoerd zijn anders was nu het plankje lee.


    Maak melding

Reageer