Grote verkeerscontrole met verschillende diensten

Zwolle – Verschillende teams van Politie IJsselland hebben donderdagavond 17 februari in samenwerking met medewerkers van het Korps Landelijke Politiediensten, Rijkswaterstaat, de Douane, de Belastingdienst, de ANWB, de Rijksdienst voor Wegverkeer (RDW) en de Koninklijke Marechaussee een verkeerscontrole uitgevoerd op de A28 richting Amersfoort.

Het doel van de controle was het bevorderen van de verkeersveiligheid. Er werd specifiek aandacht besteed aan alcohol in het verkeer en de staat en het gebruik van de voertuigen. In totaal zijn er 516 voertuigen gecontroleerd en 516 blaastesten afgenomen. In totaal werden er 34 processen-verbaal uitgeschreven voor diverse overtredingen. 19 bestuurders hadden nog bedragen openstaan bij de belastingdienst. Het ging om een bedrag van € 240.000,-.

Het gebruik van alcohol in het verkeer is nog steeds een bedreiging voor de verkeersveiligheid, waardoor het noodzakelijk is en blijft om controles uit te voeren. De politie heeft ervoor kozen om zowel repressief als preventief op te treden, dus er zijn diverse partners bij betrokken. Voertuigen werden met behulp van motorrijders naar de controleplaats geloodst. Daar controleerden agenten of de bestuurders onder invloed van alcohol verkeerden en of ze beschikten over de juiste papieren. Daarnaast zijn alle voertuigen gecontroleerd op permanente technische- en gebruikerseisen.

Tijdens de controle zijn de volgende zaken geconstateerd:

–         één voertuig is in beslag genomen omdat het voertuig niet verzekerd was;

–         twee personen bleken onder invloed van alcohol te zijn. Ze bliezen 530 ug/l en 135ug/l;

–         één automobilist had nog boetes openstaan bij het CJIB en moest ter plekke het bedrag van 367, 50 euro voldoen;

–         35 voertuigen bleken technische gebreken te hebben. Meestal ging het om de verlichting. De ANWB heeft de gebreken verholpen;

–         13 voertuigen zijn in beslag genomen door de belastingdienst in afwachting of ter bespoediging van betaling;

–         11 vrachtauto’s zijn gecontroleerd door de RDW. Bij drie vrachtwagens bleek de reminrichting niet voldoende te functioneren en twee vrachtwagens hadden gladde banden.

Artikel delen:

Reageer