Leerlingen organiseren symposium dierenbescherming

Dinsdag 27 maart aanstaande organiseren derdejaars leerlingen van de opleiding Dierverzorging van De Groene Welle uit Zwolle een symposium in het Ecodrome over dierenbescherming. Van 9.30 uur tot 14.30 uur zullen verschillende dierenbeschermingsorganisaties, zoals Greenpeace, Jongeren Milieu Actief, Stichting Zinloos Geweld tegen Dieren en de AID, vertellen over hun doelstellingen en activiteiten.

Het symposium wordt georganiseerd voor alle leerlingen en docenten Dierverzorging van De Groene Welle. De organisatie verwacht circa 160 bezoekers. Het organiseren van evenementen vormt een belangrijk onderdeel van de opleiding. Alle activiteiten rondom de organisatie, van het regelen van sprekers tot het zorgen voor een accommodatie, worden door de leerlingen uitgevoerd. De organisatie van dit symposium ligt in handen van zestien leerlingen.

Met het symposium willen de leerlingen het onderwerp dierenbescherming onder de aandacht brengen. Ze verwachten dat het onderwerp de bezoekers erg aanspreekt, omdat iedereen die de opleiding Dierverzorging volgt dierenwelzijn een warm hart toedraagt.

Het Ecodrome in Zwolle heeft de accommodatie kosteloos aangeboden omdat het evenement goed aansluit bij de doelstellingen en activiteiten van het natuur- en themapark zelf. Het is niet voor het eerst dat de opleiding Dierverzorging samenwerkt met het Ecodrome. Zo worden er diverse praktijkopdrachten bij het Zwolse natuur- en themapark uitgevoerd, vangt De Groene Welle dieren van het Ecodrome op en lopen er veel leerlingen stage.

De Groene Welle in Zwolle biedt verschillende opleidingen Dierverzorging aan. In de opleidingen speelt de praktijk een belangrijke rol. Op deze manier bereiden zij goed voor op de veelzijdige praktijk van de professionele dierverzorgers.

Artikel delen:

Reageer